
Hovedret opskrifter


“Flyvende Jacob” en nationalret fra Sverige

4 flagers morgen/aftengrød med æble/appelsintern og nødder/mandler

Aase’s stegte sild i eddike

Amagerkoteletter med savojkål/Rødkål og løg

And a la Peking

And langtidsstegt med rødkål, brune/hvide kartofler og andesauce.

Andebryst med andesvær, bygotto og palmekål

Andebryst med brunede kartofler og rødkål

Andebryststeg glaseret og med grønkålssalat

Andehjerter stegt med Teriyaki sauce og creme fonduta

Asiatisk burger med agurkesalat

Asiatisk marineret nakkesteg

Asiatisk stegt svinemørbrad med svampe og kål

Asiatiske stegte ris med æg og rejer

Bacon med porrer

Bagt Thai torsk med asiatiske svampe, ingefær og brune ris

Bakskuld med hjemmerørt remoulade og rugbrød

Bankeflæsk med brun sovs og mormorsalat

Bankekød

Bayonneskinke i karry med grøntsager og ris

Beef Wellington med rødvinsglace

Benløse Fugle

Beuf Chasseur

Biff Rydberg

Biksemad med spejlæg og rødbede

Blomkål/kartoffel ret med bacon

Blomkål/kartoffelsuppe med ristede mandler og kuvertbrød

Blomkålsgratin med cocktailpølser og rugbrød/ciabattabrød

Boeuf à la mode

Boghvedegrød (Glutenfri)

Bollemælk med kanelsukker

Boller i karry med quinoa

Bornholmsk biksemad

Borsjtj – Rødbedesuppe

Boston Beuf

Bourgognegryde

Bov-Steak Amerikansk (ham-steak)

Braiserede Laks med porrer, tomater og brune ris

Braiseret Oksebov med ovnbagte kartofler

Braiseret oksespidsbryst med ingefær og soja

Braiseret svinekæber i ribena og æblemost

Braiseret svinekæber i æblemost med knuste kartofler

Brandade med varmrøget laks

Brasiliansk Ildsteak med majs og mangosalsa

Brasiliansk kalvesteg

Broccoli gratiner med skinke

Brunkål med flæsk i Trykkoger

Brunkål med flæsk, rugbrød og sennep

Brændende havkærlighed

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed med stegt flæsk, ristede æbler, asparges og forårsløg

Brændesnude med kjylar, flæsk, rugbrød og sennep

Burger med spejlæg og brun sovs

Byggrød med yoghurt, tyttebær og pærer

Bøf á la Karoline

Bøf Lindstrøm

Bøf Stroganoff i trykkoger

Bøffer af tyndstegsfilét med lun salat af kartofler, og krydderurter

Carapulka med ris

Caribiske svinekoteletter med kokosris

Char Siu Kinesisk marineret nakkefilet

Chefkokkens favorit

Chicken á la King med smørdampede majs og løse ris

Chicken Tikka Masala med Naanbrød

Chili con carne med yoghurt og brød

Chokoladesuppe med tvebakker

Citron kylling i rømertopf med estragon

Citronglaseret rødtungefilét på svampebund med dildsauce

Colorado steak med dampede grøntsager

Coq au vin

Coq au Vin blanc (hane i vin)

Cordon Bleu med kylling, majs og sorte/brune ris

Cremet Grønsagssuppe

Cremet Kartoffel – Porre suppe med dukkah

Culottesteg med pomfritter, bearnaisesauce og tomatsalat

Cæsarsalat

Dansk bøf i fad

Dansk hakkebøf med bløde løg og surt

Dansk Øllebrød

Date-steak med bagt kartoffel og bønner

Daube

Drypstegt rødtunge med karamelliseret spidskål og ”soya-sauce”

Duck Wellington

Einbein mit sauerkraut og Erbs puré

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Engelsk bøf i sous vide med bløde løg, skysauce og kartofler

Engelsk bøf med bløde løg, hvide kartofler og mormor salat

Entrecote med rodfrugter og romersk pebersauce

Entrecote med sauteret grøntsager

EstoFado De carne en Español (oksekøds gryderet fra Spanien)

Farserede porre

Farseret hvidkål med stegt kål, kartofler og hvid sovs med muskat

Farseret squash

Fasan med bacon og waldorfsalat

Faxe gryde med svesker

Fin fransk kyllingegryde

Finker

Fish and Chips med sauce tartare og mashy peas

Fisk i fad med kulmule

Fiskefrikadeller med lyn syltede rødbede/rødløg, remoulade

Fiskefrikadeller med blomkålssalat

Fiskekarbonader med grøntsagssauce og kartofler

Flamsk gryderet med svinekød og kartoffelmos

Flamsk Karbonade

Fløjlsgrød med smørklat, kanel og sukker

Forel pandestegt med dampede grøntsager og smørsovs

Forel stegt med ovnbagt kartoffel/gulerod i bouillon og coleslaw

Foreller ovn dampede med grøntsager og sprøde karrykartofler.

Forloren Elg

Forloren mørbrad

Forloren Oksefilet med grøntsager og tomatsauce

Forloren skildpadde med smilende æg og kuvertbrød

Forloren Vildsvin-steg

Forlorne kyllinger med brunede og hvide kartofler, agurkesalat og ribsgele

Fransk boeuf

Fransk Kyllingefrikassé

Frikadeller med spicy stuvet hvidkål

Frikadeller med stuvet grøntsager og flüte

Frikadeller med stuvet spidskål

Fyldt rødspætte med rejer, champignon og remouladesauce

Fyldt rødspætter med rejer og asparges

Gammeldaws frikadeller med coleslaw i kærnemælk

Gammeldaws Rabarbergrød

Gammeldaws Stegeben eller Gnaveben i trykkoger

Glaserede nakkekoteletter med ovnbagte sprøde bønner og fetadrys

Glaserede Poussiner med nye kartofler og salat

Glaserede Svinekæber og blomkålsgratin med ost

Gråand med flødesauce, brunede kartofler og waldorff salat

Grill – Pølser med sprøde peberfrugter, kartofler og creme fraiche

Grillet andebryster med cremet urtesauce

Grillet Poussin i Princess airfryer med bagte kartoffel og salat

Grillet svinebryst med rabarber-BBQ

Groffenbradsuppe med Christiansminde hvedebrød

Grydestegt rullesteg med svesker, rødkål og brun sovs.

Grydestegte Skovduer med kartofler, gele og agurkesalat

Grøn Spicy Thaisuppe med skaldyr

Grønkålsuppe

Grønsaltede Sild

Guleærter med flæsk og medisterpølse

Gullasch – Ungarsk med kartoffelmos

Gullashsuppe fra Ungarn

Hakkebøf med chorizo,perlespeltotto og basilikum

Hakkebøf stegt som vildt med kartoffelmos

Hakkebøffer i folie med hasselbagt kartofler og salat

Hakkebøffer med jordskokke-svampe saute

Hamburgerryg i folie med flødestuvet spinat

Hamburgerryg kogt med grøntsager og burre blanc

Heksegryde

Hellefisk filet med sukker ærter og sennepssauce.

Hellefiskefilet og pasta med squash dertil hummersauce

Helstegt ising med selleriremoulade og tomatsalat

Helstegt kalvefilet med ”HOT svampegryde” brasekartofler og avocado/tomatsalat

Helstegt skrubbe med citronsauce og grønne ærter

Hornfisk pandestegt på ben med persillesovs og gulerodsstave

Hornfisk stegt med rabarberrelish og nye kartofler

Hotelkylling med grøntsager

Hotwings i det grønne

Husarsteg

Hvedeøllegrød med æble-pærekompot og citronflødeskum

Hvidkålssuppe (gammeldaws) med flæsk

Hvidkålssuppe med bacon

Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager og selleriremoulade sovs

Højrebsbøffer med champignon sauce og tomat

Høkerlabskovs

Høns/kylling og aspargesfyld til tarteletter med rejer

Hønsefrikassé

Hønsekødsuppe (Gammeldaws)

Idaho-Ørred Almandine med Idaho-Biarritzkartofler

Indbagt æg med skysauce

Indianerragout med pasta

Indisk Kyllingefilét med brune ris og champignon

Indonesisk kylling med brune løse ris og salat

Inga’s bankekød med svampe og sellerimos

Irsk stuvning med vildsvin og kål

Italiensk hverdagssuppe med revet ost og flûtes

Italiensk oksekødsgryde

Italiensk pastaret med kylling og grønne asparges

Japansk laks med sesam og japansk sauce med ris og tomatsalat

Jerk-marineret kylling med rissalat

Julesild

Jægerens kartoffelfad

Jægergryde

Jægerschnitzel

Kabuli palaw

Kalve scallopine med marsala og salvie

Kalveculotte kold, med franske flødekartofler

Kalvefrikassé med blomkål

Kalvegryde i godt selskab.

Kalvehjerter med pikant sauce i stegesoen

Kalvekoteletter fra Maxim’s med safranris

Kalvekoteletter med bagte kartofler, rucola-salat og pebersauce

Kalvelever stegt med bløde løg og brun sovs

Kalvemørbrad à la Roma med spaghetti

Kalvenyreragout i stegeso med kartoffel/sellerimos og grønne ærter

Kalvetykkam med svampe og æbler

Karbonader med spidskål og svitset rodfrugtestave

Karbonader med stuvede gulerødder / ærter og nye kartofler

Karbonader med svampefyld

Kartoffel/porresuppe med brødcroutoner og bacon.

Kartoffelkage med bacon

Kartoffelsalat varm, med røde pølser

Kheer

Kimchi-jjiggae Koreansk specialitet

Kinesisk kylling hot pot

Kinesisk rejesuppe med fersken

Kinesisk svinemørbrad char shiu

Kinesisk tomatsuppe med omeletstrimler

Kinesiske kødboller med fuldkornsris og kål

King size Skaftekoteletter med dampede grøntsager, brød og salat

Klipfisk, kogt

Kogt røget Landskinke med dampede grøntsager

Kogt skinke med grønlangkål og brunede kartofler

Kogt Torsk

Kold Fraichesuppe og hvidløgsbruschetta med filet

Kong Frederiks livret

Koteletter i fad med brune ris

Köttbullar med nye kartofler og tyttebærsyltetøj

Köttbullar med potatismos, krämsås og lingonsylt

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Kreolersteg med løse fuldkornsris

Krydret Burgerbøffer

Krydret kartoffelsuppe med bacon og pølser

Krydret oksefars med kartoffelmos bagt i ovn (Pomerol Parisienne)

Krydret Svinebov med kartoffel selleri puré, tomat sauce og agurkesalat

Kulmule stegt på skind med eksotisk marinade

Kylling a la Maryland

Kylling grydestegt med skilt sovs og mormor salat

Kylling i fad med brune ris

Kylling i grøn karry med jasminris

Kylling i hvidt

Kylling i karry med ris pilaf og grønsager

Kylling i paprikasauce

Kylling i Römertopf med porter og tomater

Kylling i sur/sød sauce med rødløg, æbler og rosiner

Kylling med fransk estragon og hvidkålssalat

Kylling med grøntsager i Wok

Kylling nuggets med sur-sød sauce og sprøde grønsager

Kyllingebryst med bacon og æbler

Kyllingefile med fajita blanding (Mexicansk grøntsager)

Kyllingefilét i pikant sauce med ovnkartofler og rødbedefritter

Kyllingelår i godt selskab

Kyllingeoverlår på efterårsbund

Kyllingeoverlår stegt i tomatsauce med brune ris

Kyllingepie med porre og svampe

Kyllingeschnitzel med mango/klementinkompot og pasta

Kyllingeæggekage med kartofler og tomater

Kyllinglår med bacon og paneret

Kyllinglasagne og evt. grøn salat

Kyllingrulle med kartoffelfondant og gulerodssalat

Kærnemælks-suppe

Kødboller med ris, grønne linser og salat

Kødrand med ærter/gulerødder og aspargessauce

Kødsauce med allehånde

Køllebankede nakkekoteletter med stegte æbler

Lady og vagabonden

Laks bagt med blå birkes, ris og hollandaise sauce

Laks med Soyasauce og bacon / porrekartofler

Laksefrikadeller med råstegte kartoffelbåde og salat

Laksekarbonader med agurkesalat, pillekartofler og sandefjorsmør

Laksetærte med grønsager

Langtidsstegt tværreb med mos

Lasagne

Lasagne med spinat

Lasagne med Squash og kyllingekød

Let sprængt svinebryst med grøntsager og kartoffel med dijon

Lynstegte grønsager med svinekød og østerssauce

Majspandekager med kødfyld og ost

Makrel i gelé

Makrel ovnstegt med gemyse, hollandaise sovs og gratineret kartoffelmos

Mannagrød med frugtkompot

Marineret bøffer med kartoffel/sellerimos og grønsager

Marineret Skinkesnitzel med brasekartofler og salat

Marineret svinemørbrad med ovnbagte kartofler og chiliedressing

Maskeret blomkål med bacon og æble-gulerodssalat

Medister med grønlangkål og brunede kartofler

Medisterpølse med rimet rødløg og grøn kartoffelsalat

Medisterpølse med stuvede hvidkål, syltede rødbeder og rugbrød

Meunierestegte rødspættefileter med grøn kartoffelsalat

Mexicanske madpandekager med oksekød og cremefraiche

Mikkelsdagssuppe med okse og hønsekød, 2den dags med æbleskiver

Millionbøf

Millionbøf á la thai

Minestrone med grønne linser

Morfar’s Forloren Hare med mormor salat

Morfars Sønderjyske frikadeller med stuvet spidskål

Morfar’s kotelleter i fad

Morfar’s Mørbradgryde med kartoffelmos og surt

Mormor’s Frikadeller med stuvet hvidkål

Musaka med Lamme/oksekød, aubergine og kartofler

Møllerkonens Ørred/Forel á la meuniére

Mørbrad a la creme med kærnemælks kartoffelmos

Mørbrad bøffer med sennepsauce, skiveskåret ovn kartofler og svampe

Mørbrad i fad med tomat-flødesauce og kartoffelsne

Mørbrad i tomatflødesauce med bacon

Mørbrad med krydderier

Mørbradbøffer á la Provence

Mørbradgryde

Mørksej i tomatsovs med porre/champignon relish og bagt kartoffelmos

Mørksej pandestegt med blomkålspuré og persilleolie.

Nakkefilet stegt som vildt

Nakkefilét stegt som vildt med champignonsauce

Nakkekam braiseret i Römertopf

Nakkekoteletter med Feta-top og pasta-Asiatisk wokblanding

Nakkekoteletter med kål, porrer og champignon

Nakkekoteletter med paprika og løse ris

Nakkekoteletter Saltimbocca med æble og smørdampede spidskål med parmesan

Netfrikadeller med stuvet spinat

Nyretapper med pomme frites og bistro sauce

Okseculotte med svampesauce, bønner, karotter og hvide kartofler

Oksecuvettesteg stegt i ovn og med flødekartofler

Oksehaleragout

Oksekød i gryde med vin

Oksekødssuppe gammeldaws

Oksesteak med bagekartofler og svampe i sherrysauce

Oksesteg gammeldaws grydesteg

One pot kylling med ris, æbler, ost og kuvertbrød

Orientalske Koteletter

Osmansk gryderet

Osso buco i gryde

Osso buco i trykkoger, med løse ris og surt

Ovnbagt Lange filet royal med rosmarin og citron på bund af grøntsagssauté

Ovnbagt rødkål med kaffe og andebryst

Ovnstegt Kyllingelår med honning, løg og timian

Ovnstegt kyllinglår med bagte kartofler og råkostsalat

Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce og ovnstegte gulerødder med citrus

Pandestegt laksefilet med pastaskruer i cremet dildsauce

Pandestegt makrel med stikkelsbærsovs og gulerodssalat

Pandestegt rødfisk a la provencale

Pandestegt rødspætte/rødfiskfilet med rejeragout og grøn salat.

Pandestegt rødtungefilét med perlebyg risotto og mandelæbletopping

Pandestegt skrubbe med gulerodssalat

Pandestegt ørred på en bund af æblecreme og med sky af soltørrede tomater

Paneret kyllingschnitzel med spinat soufflé og glaserede gulerødder

Paneret torskefilét med kold sauce og salat

Paprikagryde med mørbrad, bacon og cocktail pølser

Paprikaschnitzel med brasekartofler og grønne ærter

Pariserbøf med pocheret æg

Pariserbøf med rå æggeblomme evt. spejlæg

Pastasalat med Barbecue kyllingelår og Dressing

Perle byggrød med pærer, dadler og ferskenpurè

Plankebøf med kartoffelmos og bearnaise sauce

Plukfisk

Pocheret Dorado med dildsovs

Pollo alla Romano

Porchetta i ovn med glaserede kartofler og grøn salat

Porretærte med bacon, skinke og parmesan

Poussiner ovnstegte med champignonsauce, brune ris og blomme kompot

Poussiner på reden

Poussiner stegt i ovn med svampecreme og coleslaw

Poussiner stegt i ovn med vildtsauce og confetti coleslaw

Pulled kylling med grøn salat og tomatsalsa

Pytt i panna

Pærevælling

Quinoa grød med æble/blomme/havtorn kompot

Quinoagrød med rosiner og mandler

Ragu bolognese – “kødsovs”

Ramen (japansk suppe) med pocheret æg og lime

Ratatouille

Ravioli med svampe/oksekødsfyld og ostesovs

Rib eye Steak med pommes frites og bearnaise

Rib-eye steak med flødegulerødder

Ribbensteg med bagte løg, æbler og figner

Ribbensteg med rødkål, hvide pillekartofler og brun sovs

Ribbensteg med timiangrøntsager og kartofler

Ribbensteg stegt perfekt med sprød svær i Airfryer

Risengrød

Risotto med kylling

Risottogrød med svampe og urter

Risvandgrød/”Æbleris” med æbler og rosiner

Roastbeef med kold kartoffelsalat og grønt

Roastbeef stegt i oven med grøn sauce

Rodfrugtgryde med oksekød i porter, kartoffelmos og surt

Rullesteg med svesker stegt i trykkoger, rødkål og brun sovs

Rump steak med hasselbackkartofler, bordelaise sauce og brøndkarse

Ruskomsnusk

Russiske Kyllingkoteletter

Rød gryde med spaghetti

Rødfisk i ovn på en bund af grønsager og med hollandaisesauce

Rødspætte pandestegt

Rødtunge med yoghurtsauce

Rødtunge pandestegt med blandet salat, bagte cherrytomater og persillepesto

Rødtunge pandestegt med grønne asparges skinke og ostesauce

Rødtunge stegt på ben, med sauteret spinat og champignon

Rødtungefilet pandestegt med karryabrikossauce og æble/løgkompot

Rødtungefilét smørstegt med remoulade sauce

Rødtungefileter med valnøddesauce og blomkålspuré

Rødtungeruller i vin med hvidvinssauce og svampe

Røget landskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Røget landskinke med stuvet palmekål og brunede kartofler

Røget makrel med spinat, sennepsdressing og smilende æg

Røget makrelsalat med dild

Røget Svinemørbrad med rødkål og kartoffelpuffer

Salat med kalvekød/oksekød

Salat med varmrøget laks, kartofler og pocheret æg

Saltimbocca med pandesovs og ærtepolenta

Sandart stegt med courgetter i citrussauce.

Schnitzel Holstein med spejlæg pommes sautés og ærter

Schweizerschnitzel

Sildesalat med makaroni og rødbeder

Singapore-gryde med gyldne ris og salat

Skaftkoteletter med bagte rødløg, gulerødder og bouillonkartofler

Skaftkoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus

Skaftkoteletter med saltbagte kartofler og bagte rødbeder

Skaftkoteletter med spinat og båndpasta

Skagen – fisk på kartoffelkompot og med beurre blanc

Skånsk kalops

Skind stegt sandart med courgetter i citroncreme

Skindstegt Sandart med salviekartofler og grillede grøntsager

Skindstegt Sandart med sprøde grøntsager og skumsauce

Skinke røget, med grøntsager og opbagt smørsauce

Skipperlabskovs med rødbeder og groft rugbrød

Skræddersteg med spejlæg, rugbrød og rødbeder

Slotssteg med grøntsager og kartoffelpandekage

Smågrise med kartofler og salat

Smørdampede Rødspætter med kammuslinger og asparges

Smørstegt Pighvar i ovn

Snedkerens kyllingegryde

Snittede marinerede koteletter med Hoisin sauce og nudler eller ris

Sojastegte andebryst med hoisinsauce og stegte ris med bacon

Sommer-flæskesteg med rodfrugter og persille/oliven tapenade

Sous Vide Vikingkøller med bagte krydret bådkartofler og coleslaw

Southern Fried Chicken med Coleslaw

Soyamarineret Flanksteak med stegte løse ris

Spansk bøf med tomatsauce, ris og salat

Spansk Tortilla med kylling

Spareribs i sous viede med knuste kartofler og BBQ marinade

Spegesild med stuvede kartofler

Spicy salat med oksekød

Spinat/porrer tærte med skinke

Spradebasse sild

Sprængt Oksebryst med stuvet spidskål

Sprængt Ribbensteg med løg og æbler

Spækhøkerfad

Squash omelet

Squash- lasagne

Stegt flæsk/æbleflæsk med persillesovs

Stegt Ål med stuvede kartofler

Stegt filet royale af lange med syltede porrer, rødløg og hollandaisesovs

Stegt havkat med ærtepure, dampede nye gulerødder, nye kartofler med citronfløde

Stegt Laks med cremet spinat

Stegt laks med flødestuvet spinat og boghvedepasta

Stegt Lever med æbler, løg og balsamico

Stegt medisterpølse med kold kartoffelsalat

Stegt mørbrad i fad

Stegt svinelever med bløde løg og flødesauce

Stegt torsk med blomkålshollandaise sauce, små kartofler og broccoli

Stegt torsk med purløgs/persille hollandaise sauce

Stegte ål med stuvede kartofler og citron

Stegte hele rødspætter med nye kartofler og persillesovs

Stegte hjerter i flødesovs

Stegte nakkekoteletter med hvidkål og let sennepssauce

Stegte sild med bløde løg og sennepssovs

Stegte sild med moste kartofler

Stjerneskud med dressing, citron og ørredrogn

Stroganoff med svinekød og kartoffelmos

Stuvet hvidkål med medisterpølse

Sund Svensk Pølseret

Surgrød med sirup og sød æblemos

Svensk pølseret

Svenske kåldolmere med ris og kartofler

Svinekam á la Florentine.

Svinekotelet steg i smør emulsion og med brasekartofler

Svinekæber braiseret i mørkt øl og rodfrugter.

Svinekæber langtidsbraiserede i Römertopf

Svinekæber med citronsky

Svinekæber med dampede grøntsager og grøn kartoffelmos

Svinemørbrad i ribena med nye kartofler og eksotisk salat

Svinemørbrad steg som vildt

Svinemørbrad stegt i ovn med flødestuvede svampe, æblesalat og brød

Svineskank braiseret på urter og i mørkt øl med grøn kartoffelmos

Svineskank langtidsbraiseret med kartoffelmos og mormor salat

Sødgrød med sirup og sødmælk

Sønderjysk Øllebrød med flødeskum

Søstjerne med mayonaise, radisser, Rejer og asparges

T-bone steak med hasselback kartofler og svampesauce

Teriyaki-marineret Laks

Texmexgryde Santa Fé

Thai Fish Cakes (Fiskefrikadeller)

Thaigrød med koriander og æbletern

Timian/citron-kylling med gratinerede halve peberfrugter

Timiankylling og spinatsalat med jordbær

Tomatsuppe med makaroni og brødcroutoner

Tonkatsu schnitzel med spidskålsslaw og ris

Torsk i fad

Torsk i ovn med bacon og grøntsager

Torskefilét med jordbærsalsa og nye kartofler

Tournedos af svinemørbrad med pebersauce og hasselbackkartoffel

Tournedos med jordskokkepuré, rødvinsglace og crumble

Tournedos med Kartoffelbåde og estragonsmør

Tournedos Rossini med rå stegt kartoffeltårn og levermousse

Trekornsgrød med abrikoskompot

Tvebakker med varm mælk og kanelsukker

Tykstegs tournedos med rødløgskompot og sellerifrites

Tyrkisk Kyllingesuppe med flüte

Ungarsk gryde med kartoffelmos, grøn peberfrugt og grønne bønner

Ungarsk kalvelevergryde med pasta og grøn salat

Vandgrød med æblemos

Varm perlegrød med eksotisk frugt
