• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce og ovnstegte gulerødder med citrus

22. juli 2018 by John Frøslev 1 kommentar

Fiskehandleren byder i dag på rødspætter, så det går vi i gang med,
men på en lidt anden måde en ”normalt” Rødspætten kan blive op
til 100 centimeter, men bliver i Danmark sjældent over 50 centimeter.

Den kendes bedst på, at der bag øjnene løber en buet køl med 4-7
benknuder. Skællene er små og glatte og ikke taglagte. Munden er
lille med ret tykke læber.  

Begge øjne findes normalt på fiskens højre side. På oversiden er
rødspætten oftest brunlig med et grønligt skær og med spredte
rødlige pletter.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 pers.)  
2 stk. Rødspætter, små, flåede og renset
1½ tsk. Salt, groft
40 g Rasp
½ dl. Kruspersille, hakket
25 g Smør, smeltet
¼ l Fløde evt. madlavningsfløde 8%
1 dl. Kruspersille, hakket
¾ l æblecider eddike
60 g Sukker
½ tsk. Salt, groft
Peber
400 g kartofler kogte
Ovnstegte gulerødder:
300 g gulerødder
4 tsk. Rapsolie
4 tsk. Timian frisk eller tørret
1 spsk. Citronsaft
1½ tsk. Ahornsirup
1 fed hvidløg
1½ tsk. Salt

Start med at drysse rødspætterne med salt ca. 15 – 20 min.  
Skyl saltet af og læg dem ved siden af hinanden i en bradepande
med bagepapir, dup fisken tør på oversiden  
Rør rasp, persille og smeltet smør sammen

Smør blandingen på fisken

Bag den på øverste rille i ovnen ca. 15 min ved 250 gr.  
Persillesauce:  
Rør eddike, sukker, salt og peber sammen

Lad det koge op, og sæt eddikelagen til afkøling  
Bring fløde og persille i kog under omrøring

Brug en lille tykbundet gryde  
Tilsæt ½ dl. af eddikelagen, men prøv dig frem

Varm saucen igennem og smag til  
Sæt kartoflerne over at koge  
Ovnstegte gulerødder med citrus, sirup, hvidløg og timian  
Skræl gulerødderne og skær dem i skrå bidder

Bland olie, timian, sirup, salt, citronsaft og hvidløg i et lille ildfast fad

Vend gulerødderne heri, læg låg på eller lav et af stanniol  
Bag dem i ovnen ved 250 gr i 20 min.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Ovnstegt rødspætter med sursød persillesauce,
ovnstegte gulerødder med citrus, sirup, hvidløg og timian, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Ovenstegte rødspætte med sursød persillesauce og ovnstegte gulerødder med citrus

Previous Post: « Morfars Sønderjyske frikadeller med stuvet spidskål
Next Post: Kartoffelkage med bacon »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme