• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Morfars Sønderjyske frikadeller med stuvet spidskål

18. juli 2018 by John Frøslev 2 kommentarer

Sønderjyske frikadeller udmærker sig blandt andet ved brugen af
oksekød, rasp og vand. Indeholder ikke mel, farsen har en konsistens
som er lidt mere fast end til alm. frikadeller  

De serveres gerne med stuvet hvidkål eller spidskål.  
Vi går i køkkenet

Ingredienser:(4 pers)  
250 g svinekød, hakket
240 g oksekød, hakket
1 stk. løg, fint hakket
1 stk. æg
2 – 3 spsk. Rasp
2 – 3 dl. Vand
½ tsk. Herbs de Provence, krydderi
Smør/olie til stegning
1 stk. spidskål, ca. 600 g
2 – 3 spsk. Hvedemel
2 – 3 spsk. Smør
2 dl. Letmælk
2 dl. Kogevand fra kålen
Salt og peber
Evt. muskatnød

Start med at pille og hakke løget fint  
Rør kødet sammen med, løg, salt, peber, og krydderi

Tilsæt vand og rør det kun lige sammen, ikke for meget  
Tilsæt rasp, og rør sammen til en lidt fast lind fars

Sæt farsen på køl i mindst ½ time.  
Smelt smørret/olie på en pande og lad smørret bruse af

Form farsen til frikadeller med en ske og sæt dem på panden  

Steg dem på begge sider ved middel varme  
Til de er gennemstegte, ca. 15 min  
Vend frikadellerne ofte, skrue lidt ned for varmen,
så de ikke brænder på.  
Tages af panden og holdes varme.
Del spidskålen i kvarter, og skær stokke fra

Del de kvarte kål i 3 – 4 stykker  
Kålen blancheres i letsaltet vand 3 – 4 min.

Tages fra varmen og kommes i en sigte, skylles i koldt vand

Lad kålen dryppe godt af i sigten.  
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med mele

Spæd med mælk og kogevand  
Lad sovsen koge godt igennem

Vend kålen i, smag til med salt, peber og evt. revet muskat  
Serveres med groft rugbrød  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Morfars Sønderjyske frikadeller med stuvet
spidskål og groft rugbrød, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Morfars Sønderjyske frikadeller med stuvet spidskål

Previous Post: « Gæstemiddag “Sol og Sommer”
Next Post: Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce og ovnstegte gulerødder med citrus »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme