• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kartoffelkage med bacon

27. juli 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Kartoflen har været en fast bestanddel af det dansk middagsbord siden
midten af 1800talllet, hvor kartoffelkulturen med ”kartoffeltyskerne”
bredte sig fra heden og ud over hele Danmark. 

Og blev så godt modtaget, at der er mange danskere, som ikke kan
undvære kartoflen i dag.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)  
750g Kartofler, melede
1 pk. Bacon, sliced
½ dl. Mælk/fløde
15g smør
1 fed hvidløg
Salt,
peber og muskat
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern

Pil hvidløget og skær det i skiver  
Kom kartofler og hvidløg i en skål og bland med

1 tsk. salt, groftkværnet peber, mælk og lidt reven muskat  
Læg baconskiver som egerne på et hjul i et ovnfast fad

Fordel kartoflerne i fadet og  

Hæld resten af den krydrede mælk over  
Fold enderne af baconskiverne hen over kartoflerne  
Tilsæt nogle smørklatter øverst og læg folie over

Lav nogle huller i folien med en gaffel, så dampen kan slippe ud  
Sæt fadet i ovnen ca. 1 time ved 180 gr. til kartoflerne er møre  
Tag folien af og sæt kartoflerne et øjeblik i ovnen under grill

Til baconen bliver sprød.  
Det er tid til servering.  

Dagens tallerken, Kartoffelkage med bacon og grøn salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Kartoffelkage med bacon

Previous Post: « Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce og ovnstegte gulerødder med citrus
Next Post: Lammeculotte med krydderier og grøn kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme