• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Lammeculotte med krydderier og grøn kartoffelmos

2. august 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Culotten sidder på lammets øverste del af baglåret. Kødet er med sit relativt
høje fedtindhold særdeles egnet til stegning på grill eller pande. Det kan
også med fordel steges i ovnen, da fedtet sørger for, at kødet ikke tørrer ud.

Der er mange som mener, at lam smager af uld, det er vist en gammel
skrøne, det er muligt hvis man fik serveret et gammelt får, at der kunne
være en uldsmag ved det. Men ikke i dag, hvor man får noget af det
skønneste kød af lam med en mild delikat smag.  

Vi burde spise meget mere af det sunde, magre lammekød.
Culotten har ofte en kraftigere smag end andre udskæringer af lam.
Køkkenet kalder

 Ingredienser: (2 pers.)  
1 stk. lammeculotte ca. 300g
2 spsk. Olivenolie
1½ spsk. Rosmarin, frisk
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. Revet skal af en øko citron
4 – 5 blade citronmelisse
1 tsk. flagesalt
Friskkværnet peber
1 dl. Æblemost  
Grøn kartoffelmos:
2 – 3 stk. skrællede kartofler, skåret i skiver
¼ selleri skåret i tern
½ – 1 dl. Mælk
½ dl. Kogevand
½ dl. Piskefløde
1 stk. æggeblomme
120g spinat, hakket
Salt og peber
Evt. lidt muskatnød
½ – 1 dl. Revet ost
Start med at ridse lamme culotten på fedtsiden

Er der meget fedt, så skær noget af fedtet fra.  
Kom alle krydderierne i en morter eller krydderikværn

Stød/kværn dem godt sammen til en ensartet duftende krydderiblanding
Bland blandingen med lidt olie

Masserer blandingen godt ind i lamme culotten  
Varm en pande godt op, og brun culotten på alle side

Varm ovnen op til 200 gr.  
Læg culotten i et ildfast fad

Tilsæt æblemost til fadet og sæt det i ovnen 190gr. i ca. 13 – 15 min.
kernetemperatur ca. 62 gr.
Tag kødet ud og lad det hvile i ca. 10 – 15 min.
Gem fonden som kødet har stegt i

Skær kødet ud i tynde skiver lige før serveringen  
Si fonden over i en lille kasserolle  
Smag på fonden og tilsæt evt. lidt hvidvin

Kog det lidt ind til en intens mild smag  
Juster tykkelsen med lidt maizena, udrørt i kold vand  
Tykkelsen skal være som en skysauce.
Grøn Kartoffelmos:
Kog kartofler/selleri møre ca. 20 min.

Mos dem med en kartoffelmoser/piskeris  

Tilsæt mælk og kogevand til en passende konsistens  
Tilsæt fint hakket spinat

Smag til med salt, peber og muskatnød  
Fyld mosen i små cocotter, men ikke helt op til kanten  

På toppen skal der være plads til denne blanding:  
Æggeblomme, fløde, peber, salt og revet cheddar

Røres sammen og hældes over kartoffelmosen  
Drysses med lidt finthakket rosmarin eller timian  
Bages i ovnen på 200gr. i ca. 20 – 25 min.

Til de er gyldne på toppen.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Lammeculotte med krydderier og grøn
kartoffelmos, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Lammeculotte stegt i ovn med krydderier og grøn kartoffelmos

Previous Post: « Kartoffelkage med bacon
Next Post: Cæsarsalat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme