• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Cæsarsalat

6. august 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Cæsarsalat er en salat som tilskrives den italiensk-amerikanske kok og
restauratør Cæsar Cardini. En „rigtig“ cæsarsalat skal være “tør” ved serveringen.
Marinaden kan tilsættes et par dråber tabasco eller engelsk sauce,
og ansjoserne kan udelades.  
Køkkenet kalder.

 Ingredienser: (4 pers.)  
1 stk. kylling ca. 1200g
1 spsk. Olie
Salt og peber
2 stk. Romaine Salat
2 skiver groft brød
1 tsk. smør Parmesan, groft revet
Dressing:
1 dl. Mayonnaise, gerne hjemmelavet
2 stk. Ansjosfileter, hakket fint
1 tsk. Worcestershire sauce
3 spsk. Revet parmesan
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. Citronsaft
Flagesalt og groftkværnet peber

Gennemgå kyllingen for urenheder og skyld den under koldt vand  
Dup kyllingen tør og drys med salt og peber  
Læg den i et ildfast fad med lidt olie  
Brun kyllingen af i en varm ovn ca. 240 gr.

Til en pæn gylden farve ca. 15 min,  
Tag den ud og dæmp varmen til i ovnen til ca. 180 gr.  
Sæt kyllingen i ovnen igen i ca. 40 – 45 min.  
Tag kyllingen ud og lad den hvile i ca. 20 min, før udskæring.  
Skær kyllingekødet ud i pæne skiver/stykker

Hjemmerørt mayonaise:  
2 stk. æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. vinaigre
Lidt salt og peber
1½ – 2 dl. Neutral olie (solsikke olie)  
Kom æggeblommer, dijonsennep, vinaigre, salt og peber i en lille skål

Pisk det godt sammen evt. med el-piskeren  
Tilsæt olie lidt ad gangen, meget lidt til at begynde med  
Pisk og tilsæt olie til ønsket konsistens  
Tilsæt nu resten af ingredienserne, på nær citronsaft

Smag til med citronsaft, salt og peber

Smør brødskiverne med smør på begge sider

Steg dem på en varm pande, på begge sider, til det er sprødt

Skær det stegte brød i tern  
Skyl og pluk salaten, fordel salaten på tallerkner eller et fad    
Anret med kyllingekødet i skiver, dressing, parmesan og croutoner.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Cæsarsalat med kylling og parmesan,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Cæsarsalat

Previous Post: « Lammeculotte med krydderier og grøn kartoffelmos
Next Post: Fragilité med mokkasmørcreme »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme