• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fragilité med mokkasmørcreme

8. august 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Efter navnet at dømme, skulle man tro, at kagen er en fransk opfindelse.
Men kagen blev faktisk opfundet af en københavnsk konditor i 1900-tallet.
Køkkenet kalder.

 Ingredienser: (8 – 10 stk.)  
Fragilitébunde: 
100g mandelmel
120g Æggehvider, pasteuriserede
1 knivspids salt
½ tsk. eddike
200g sukker
30g hasselnøddeflager  
Mokkasmørecreme:
6 spsk. Stærk kaffe
100g Smør, blødt
100g nougat, blød
120g flormelis
4 stk. Æggeblommer, pasteuriserede  
Pynt:
1 spsk. Flormelis
Lidt rød skovsyre, kan undlades
10 – 12 stk. kaffebønner  
Bunde: Pisk æggehviderne stive og luftige med salt og eddike

Tilsæt sukker lidt ad gangen  
Pisk til du har en stiv marengsmasse

Vend forsigtigt mandelmelet i med en dejskraber  
Start ovnen på 175 gr.  
Læg bagepapir på en bageplade

Smør marengsmassen ud på bagepapiret ca. 30 x 40 cm.  
Drys hasselnøddeflager på den ene halvdel af bunden  
Bag marengsbunden gylden i ovnen ca. 15 min.  
Afkøl bunden helt  
Mokkasmørecreme:  
Lav en stærk kop kaffe og lad den køle helt af  
Pisk smør, nougat og flormelis sammen med en el-pisker

Når det har en ensartet konsistens, pisk æggeblommerne i,
en ad gangen

Rør til sidst 6 spsk. Kaffe i lidt ad gangen, og pisk ca. 1 min.

Skær bunden ud i 2 halvdele, så du får en med nødder og en uden  
Skær nu de to bunde over på midten 15 x 20 cm.
Så du nu har 4 bunde

Læg de 4 bunde sammen med mokkasmørecreme imellem hvert lag

Sørg for, at der ligger en bund med hasselnøddeflager øverst  
Sæt kagen i fryseren i mindst 1 timer

Så er den nemmere at skære ud i lige store stykker og flotte firkanter.  
Drys med flormelis over kagerne lige inden servering.

Det er tid til servering.

Dagens kage, Fragilité med mokkasmørcreme og kaffebønne på toppen,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Fragilité med mokkasmørcreme

Previous Post: « Cæsarsalat
Next Post: Skindstegt Sandart med sprøde grøntsager og skumsauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme