Efter navnet at dømme, skulle man tro, at kagen er en fransk opfindelse.
Men kagen blev faktisk opfundet af en københavnsk konditor i 1900-tallet.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (8 – 10 stk.)
Fragilitébunde:
100g mandelmel
120g Æggehvider, pasteuriserede
1 knivspids salt
½ tsk. eddike
200g sukker
30g hasselnøddeflager
Mokkasmørecreme:
6 spsk. Stærk kaffe
100g Smør, blødt
100g nougat, blød
120g flormelis
4 stk. Æggeblommer, pasteuriserede
Pynt:
1 spsk. Flormelis
Lidt rød skovsyre, kan undlades
10 – 12 stk. kaffebønner
Bunde: Pisk æggehviderne stive og luftige med salt og eddike
Tilsæt sukker lidt ad gangen
Pisk til du har en stiv marengsmasse
Vend forsigtigt mandelmelet i med en dejskraber
Start ovnen på 175 gr.
Læg bagepapir på en bageplade
Smør marengsmassen ud på bagepapiret ca. 30 x 40 cm.
Drys hasselnøddeflager på den ene halvdel af bunden
Bag marengsbunden gylden i ovnen ca. 15 min.
Afkøl bunden helt
Mokkasmørecreme:
Lav en stærk kop kaffe og lad den køle helt af
Pisk smør, nougat og flormelis sammen med en el-pisker
Når det har en ensartet konsistens, pisk æggeblommerne i,
en ad gangen
Rør til sidst 6 spsk. Kaffe i lidt ad gangen, og pisk ca. 1 min.
Skær bunden ud i 2 halvdele, så du får en med nødder og en uden
Skær nu de to bunde over på midten 15 x 20 cm.
Så du nu har 4 bunde
Læg de 4 bunde sammen med mokkasmørecreme imellem hvert lag
Sørg for, at der ligger en bund med hasselnøddeflager øverst
Sæt kagen i fryseren i mindst 1 timer
Så er den nemmere at skære ud i lige store stykker og flotte firkanter.
Drys med flormelis over kagerne lige inden servering.
Det er tid til servering.
Dagens kage, Fragilité med mokkasmørcreme og kaffebønne på toppen,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar