• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Skindstegt Sandart med sprøde grøntsager og skumsauce

11. august 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Sandart er en stor og meget velsmagende fisk, som kan veje op til godt
10 kg.  Fisk over 5 kg er dog relativt sjældne. Sandarten er en ferskvands
fisk, trives godt i store og uklare søer, idet den i vid udstrækning bruger sin
lugtesans til at lokalisere føden med.  

Nyd sandarten og de sprøde grøntsager, som en let og lækker aftensmad
med et køligt glas hvidvin, på en lun forårs- eller sommerdag.
Køkkenet kalder

 Ingredienser: (2 pers.)  
300g sandartfilét med skind
1 spsk. Olivenolie
25g smør
Lidt salt
300g kartofler, nye
125g spinat
½ bundt asparges, grønne
Skumsauce:
½ stk. skalotteløg
1 spsk. Olivenolie
½ fed hvidløg
25g hasselnødder eller mandler
1 kvist timian, frisk
¼ dl. Hvidvin
1 dl. Hønsebouillon
½ dl. Mælk
25g smør
Salt og peber
1 spsk. Persille, finthakket  
Skrub kartoflerne og kog dem lige netop møre ca. 15 min.

Skyl spinaten og slyng den tør

Knæk den nederste, træede ende af aspargesene og damp dem i 1 – 2 min

Afdryp og skær aspargesene i snitter  
Vend kartoflerne med spinat og asparges  
Skumsauce:
Hak løget og sauter det i en lille gryde med olie

Tilsæt presset hvidløg, hasselnødder, timian og hvidvin  
Kog op, tilsæt bouillon og mælk  
Lad saucen simre under låg i ca. 15 min. .  
Sandart:
Fjern skællene fra fiskeskindet  
Skær fisken ud i fire stykker

Drys stykkerne med lidt salt og sæt dem på køl ca. 1 time, gerne længere
Skær små snit i skindet og pensl skindsiden med olie
Smelt smørret på en pande

Læg fisken med skindsiden nedad på den varme pande  
Steg den, indtil skindet er sprødt og lysebrunt  
Træk panden fra varmen

Løsn forsigtigt fisken fra panden, vend fisken om  
Og steg på eftervarmen i ca. 1 – 2 min.  
Sauce:
Kom smør i saucen, og blend den skummende med stavblenderen  
Smag til med salt og hvid peber  
Anret kartofler med forårsgrønt, top med sandart og hæld saucen over
Drys med fint hakket persille.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Skindstegt Sandart med sprøde grøntsager
og skumsauce, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Skindstegt Sandart med sprøde grøntsager og skumsauce

Previous Post: « Fragilité med mokkasmørcreme
Next Post: Spicy salat med oksekød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme