• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Spicy salat med oksekød

18. august 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Salat er en madret som fortrinsvis består af rå grønsager.  
Salaten har efterhånden fundet vej til de danske middagsborde
og som betydningen for middagsbordet, har det været skiftende i
tidens løb, Amerikanske salatvaner nåede Danmark i slutningen
af 1970’erne.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)  
2½ dl. Skyr
1 stk. æble, rødt i små tern
2 spsk. Chilisauce, sød
1 tsk. balsamico, hvid
1 spsk. Vand
¼ tsk. groft salt
125g Grønne asparges, rensede i korte stykker
½ l. vand
25g smør
400g wokstrimler af okseklump
2 spsk. Chilisauce, sød
½ tsk. groft salt
400g kogte kartofler, kolde
1 stk. æble, i tynde både
1 spsk. Balsamico, hvid
100g blandet baby salatblade

Start med at koge kartoflerne, pil dem og køl af  
Vend skyr, æbletern, sød chilisauce, balsamico,
vand og salt sammen

Stil dressingen i køleskab, tildækket i mindst 20 – 25 min.  
Kom aspargesene i en gryde med kogende vand

Kog dem ved kraftig varme i ca. 1 min.  
Tag dem op og kom dem koldt vand, dryp aspargesene af i sigte  
Kom lidt fedtstof på en pande ved god varme

Brun kødet i ca. 1 min. tilsæt chilisauce og salt

Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i 8 – 10 min,
til det er mørt og

Væden er fordampet og chilisaucen begynder at karamellisere.  
Tag kødet op og hold det varmt  
Vend æblebådene i balsamico  
Læg en bund af salatblade på tallerkenen

Anret herpå kartoflerne som er skåret ud i mundrette stykker  
Sammen med kød, asparges, æblebåde og lidt dressing  
Server straks salaten sammen med dressing og evt. brød  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Spicy salat med oksekød og æbledressing,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Spicy salat med oksekød og æbledressing

Previous Post: « Skindstegt Sandart med sprøde grøntsager og skumsauce
Next Post: Laksetærte med grønsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme