Salat er en madret som fortrinsvis består af rå grønsager.
Salaten har efterhånden fundet vej til de danske middagsborde
og som betydningen for middagsbordet, har det været skiftende i
tidens løb, Amerikanske salatvaner nåede Danmark i slutningen
af 1970’erne.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
2½ dl. Skyr
1 stk. æble, rødt i små tern
2 spsk. Chilisauce, sød
1 tsk. balsamico, hvid
1 spsk. Vand
¼ tsk. groft salt
125g Grønne asparges, rensede i korte stykker
½ l. vand
25g smør
400g wokstrimler af okseklump
2 spsk. Chilisauce, sød
½ tsk. groft salt
400g kogte kartofler, kolde
1 stk. æble, i tynde både
1 spsk. Balsamico, hvid
100g blandet baby salatblade
Start med at koge kartoflerne, pil dem og køl af
Vend skyr, æbletern, sød chilisauce, balsamico,
vand og salt sammen
Stil dressingen i køleskab, tildækket i mindst 20 – 25 min.
Kom aspargesene i en gryde med kogende vand
Kog dem ved kraftig varme i ca. 1 min.
Tag dem op og kom dem koldt vand, dryp aspargesene af i sigte
Kom lidt fedtstof på en pande ved god varme
Brun kødet i ca. 1 min. tilsæt chilisauce og salt
Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i 8 – 10 min,
til det er mørt og
Væden er fordampet og chilisaucen begynder at karamellisere.
Tag kødet op og hold det varmt
Vend æblebådene i balsamico
Læg en bund af salatblade på tallerkenen
Anret herpå kartoflerne som er skåret ud i mundrette stykker
Sammen med kød, asparges, æblebåde og lidt dressing
Server straks salaten sammen med dressing og evt. brød
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Spicy salat med oksekød og æbledressing,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar