• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Laksetærte med grønsager

21. august 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Tærter er bagværk af en tærtebund af mørdej og fyld. I modsætning
til en pie har tærten ikke et dejlåg.
Der er to hovedtyper: madtærter og desserttærter.  

Madtærten består af en bund, fyld og en æggemasse. Bunden er en
usødet mørdej. Fyldet kan være grønsager, frugt, kød, fisk, fjerkræ,
ost eller blandinger heraf.  

Æggemassen binder fyldet sammen og er af æg, mælk og fløde/creme
fraiche. Et eksempel er den britiske ret shepard’s pie  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)  
200g varmrøget laks
200g blomkål
1 stk. porre
150g smør
5 stk. æg
125g ricotta
1 dl. Fløde
250g hvedemel
¼ tsk. salt, fint
Salt og peber
Dild,
kørvel
Bland mel, fint salt og smuldr smørret ned i melblandingen

Det er nemmest på en foodprocessor  
Saml dejen med et æg og evt. lidt koldt vand, men dejen skal kun lige
samles (kør i kort tid på foodprocessoren)

Saml dejen til en kugle, pak den ind i folie, og læg den på køl i
ca. 30 min.

Skyl og snit porren og del blomkålen i små buketter

Damp grønsagerne 2 min. i letsaltet vand  
Tag dem op og kom dem i koldt vand, dryp den godt af  
Rul dejen ud på et meldrysset bord så det passer til tærteformen 24 cm

Flyt dejen over på tærteformen, ved at rulle dejen omkring kagerullen

Rul den derefter ud over tærteformen og tryk dejen godt ned i kanten

Lav en strimmel folie af alufolie 3cm bred og sæt den indvendig i
op af kanten
Prik bunden med en gaffel

Læg et stykke folie på bunden, og dæk med gule flækærter
Så ikke siderne glider ned, forbages nu i ovnen 10 min. ved 200gr,
efterfølgende fjernes flækærterne og folien

Fordel grønsager og laks på tærtebunden

Pisk resten af æggene sammen med ricotta og fløde  
Krydr med salt og peber

Hæld æggemassen hen over laksen og grønsagerne  
Tærten bages på nederste rille i ovnen vend 200gr. i ca. 25 min.  
Til æggemassen er stivnet og tærtebunden er sprød

Afkøl tærten lidt og server tærten pyntet med lidt frisk dild eller kørvel
Serveres med salat og evt. brød  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Laksetærte med salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Laksetærte med grønsager

Previous Post: « Spicy salat med oksekød
Next Post: Banankage med Glaze »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme