Ovnbagte kyllingelår med en skøn smag af honning og timian
Kyllingelårene er bagt sprøde i ovnen på en bund af løg.
Server masser af sæsonens dejlige grøntsager til
og du har en sund og nærende middagsret.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. kyllingelår med rygben
salt og peber
3-4 stk. løg ca. 300g
1 – 2 spsk. honning, flydende
3 – 4 kviste timian
evt. 1 dl. bouillon
1½ dl. ris, brune
2 stk. gulerødder
1 stk. broccoli, ca. 250g
Start med at skære løgene i skiver og læg dem i en bradepande
Krydr med salt og peber
Dup lårene tørre med køkkenrulle, krydr med salt og peber
Læg kyllingelårene oven på løgene i bradepanden
Drys frisk timian over kyllingelårene
Stil bradepanden/fadet i ovnen på 200 gr.
Steg til kyllingen er gennemstegt, ca. 45 min.
Tilsæt bouillon, hvis der mangler væde i fadet
Dryp honning over, når der mangler 15 min. af stegetiden
kog risen efter anvisning på posen (brune ris tager længere tid at koge)
Damp gulerødderne skåret i skiver eller mundrette stykker (evt. karotter)
Damp broccolibuketter møre, men med lidt bid
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Ovnstegt kyllingelår med honning, løg og timian,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar