• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Italiensk oksekødsgryde

21. april 2020 by John Frøslev 1 kommentar

Den står på italiensk til middag i dag. I det skønne italienske køkken
er der noget for enhver smag, hvad enten du er til en nem pizza eller
en mere avanceret kødret, som f. eks. denne simreret som stammer
fra Sicilien, så går du ikke galt i byen, med en italiensk opskrift.

køkkenet kalder

Ingredienser: (4 – 6 pers.)
1 kg. oksekød, udskåret i mindre stykker
salt og peber
75g Serrano
2 spsk. Olivenolie
4 stk. skalotteløg
4 fed hvidløg
2 stk. gulerødder
4 stilke bladselleri
1 bundt persille
2 kviste rosmarin
4 stk. Laurbærblade
4 små tørrede chili
2½ dl. rødvin
4 dl. tomatsovs
100g små, sorte oliven
50g pinjekerner, ristede
1 stk. citron, skal og saft

Start med at skære serranoen i mindre stykker, brun dem i
en gryde med olie

Tag serranoen op, og skær kødet i mindre stykker

Brun kødet, krydret med salt og peber, kødet brunes i

fedtet der er tilbage i gryden. Tilsæt løg i både, hvidløg skæret i
skiver og chili
(Pas på med chilierne, det er rimeligt stærkt, smag dig frem og tag
chilierne op når styrken er opnået)
Gulerødder skåret i skiver, bladselleri skåret i mindre stykker,

Halvdelen af persillen hakkes fint og blandes med resten af urterne
resten af persillen, rosmarin og laurbær bindes til en krydderbuket
krydderbuketten lægges oven på kødet og
grøntsagsblandingen lægges øverst

Rødvin og tomatsovs hældes ved kødet, og den stegte serrano
tilsættes igen

Læg låg på gryden, skal nu småsimrer i 2½ time ved lav varme
Pinjekernerne ristes på en varm tør pande

Oliven, pinjekerner, citronsaft og skal, tilsættes gryden

Krydderbuketten fiskes op, smag til
drys med frisk hakket persille

Klar til servering, meget gerne med et godt ciabattabrød eller ris

Dagens tallerken, Italiensk oksekødsgryde med ciabattabrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse

Previous Post: « Fisk i fad med kulmule
Next Post: Ovnstegt Kyllingelår med honning, løg og timian »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme