
Fisk på en spændende og anderledes måde.
Kulmulen er en langstrakt fisk med to rygfinner og en anal finne.
Den bagerste rygfinne og anal finnen er begge meget lange.
Fisken har underbid, munden og gællehulen er sorte
deraf navnet kulmule.
Den lever i Norsøen, Skagerrak, Kattegat, sydligste Østersø,
den længste østlige Atlanterhavskyst, i Middelhavet, Sortehavet
og uden for Afrikas nordkyst.
Kulmulen jager først og fremmest sildefisk, men også kulmule,
makrel og blæksprutter på dybt vand, i løbet af dagen.
kulmulen er en populær spisefisk som først og fremmest fanges
med trawl som bifangst.
Fiskeri med langline forekommer også, først og fremmest i den
sydlige del af udbredelsesområdet. I Europa tages mest kulmuler
i Spanien, 40,000 ton per år.
Det tilsvarende tal for landene omkring Nordsøen er 10.000 ton
kulmulen bages i fad med en cremet æggemasse, kulmule har
masser af smag i sig selv, men tager smag af løg, sennep og tomatpuré
drysset med sprød rasp eller gratineret med ost får retten en
dejlig, gylden overflade.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 – 3 pers.)
500g kulmule, torsk filet eller anden hvid fisk
3 spsk. hvedemel
3 spsk. smør
mælk efter behov
2 stk. æg
1 stk. løg
70g tomatpuré, lille ds.
1 spsk. sennep
lidt rasp eller ost
400g små kartofler, koges
Start med at drysse lidt salt på indersiden af fisken
salter nu i ca. 15 – 20 min.
skyl saltet af fisken og dup den tør med køkkenrulle

Skær skindet af, hvis der er skind på fileterne
smelt smørret i en gryde, og rør melet i
tilsæt mælk lidt ad gangen, til du har en opbagt sovs

Pisk den glat efter hver gang du tilsætter mælk
tag gryden fra varmen og tilsæt æg
rør det godt sammen
tilsæt revet løg, sennep og tomatpuré

Smag til med salt og peber
hæld halvdelen af saucen i et ildfast fad

Læg fisken derpå og hæld resten af saucen over

Drys rasp eller ost over, pynt af med halve cherry-tomater

Bag ved 150 gr. i ca. 1 time
tages ud af ovnen og køler lidt af

Server med små kogte kartofler til
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Fisk i fad med kulmule og kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar