Som afslutning på en perfekt middag, er denne dessert i top
Med sin fløjlsbløde konsistens og smag, udfordres den smagsløgene
til det yderste hvor englene synger fra det høje.
Kan udmærket laves dagen før, men vent med at brænde marengsen
til lig før serveringen.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
130g bastone (kiks)
60g smør, smeltet
Creme:
2 dl. fløde
90g lemoncurd
280g flødeost, Philadelphia
80g flormelis
½ stk. citron
evt. gul konditorfarve
Marengs:
1 stk. æggehvide
50g flormelis
½ tsk. vaniljesukker
citronmelisse
Start med at knuse kiksene fint
bland dem med smeltet smør
Fordel blandingen i 4 portionsglas
Stil dem på køl
Pisk fløden til skum
Rør flødeosten med flormelis og reven citronskal
Tilsæt lemoncurd i flødeosten og vend flødeskummet i
Fordel cremen i de 4 glas, stil dem tilbage på køl
Pisk hviderne stive, drys flormelis i, samtidig med at der piskes
og pisk den helt fast, kom marengsmassen i en sprøjtepose med
stor stjerne tylle, sæt en marengstop på hver dessert
Brænd dem gyldne med en bunsenbrænder og server
det er tid til servering
Dagens dessert, Ostedessert med lemoncurd og marengs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar