• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Karbonader med stuvede gulerødder / ærter og nye kartofler

14. juli 2016 by John Frøslev 4 kommentarer

Dejlige sprøde karbonader, serveret med stuvede gulerødder
og ærter, meget gerne med nye kartofler. Det er en klassisk dansk
ret, som de fleste af os nok kender. Retten er også kendt under navnet
krebinetter, men rent faktisk er det sort set altid karbonader vi spiser herhjemme.  

Forskellen på krebinetter og karbonader, er opdelt i geografiske
områder. I Jylland kaldes de karbonader og på Sjælland er det
krebinetter.

Ved tilberedningen er forskellen på karbonader og krebinetter,
er at man til karbonader tilsætter farsen brødkrummer og fløde
i farsen og vender dem i mel.  

Jeg har også valgt at vende dem i æg og rasp, fordi jeg er helt vild
med den knasende sprøde stegeskorpe. Til krebinetter bruges den
rene fars formet til bøf, vendt i mel, æg og rasp.  

Som regel er den en opskrift som er fulgt med familien op, gennem
generationer, så hvad enten det hedder krebinetter eller karbonader,
godt smager det i hvert fald, en rigtig sommer ret som også kan laves
på grillen.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2 pers)  
500 g svinekød, hakket
1 stk. æg
2 – 3 spsk. Mel
2 – 3 spsk rasp
En dusk persille
3 spsk. fløde
Salt og peber
20 g smør/olie
300 g gulerødder og ærter, frost
Stuvning.:
3 spsk. Smør
2 spsk. Mel
½ liter grøntsags bouillon
1½ dl. Mælk/fløde
Salt og peber
Lidt persille til pynt
Tilbehør.:
Nye kartofler, kogte
Start med at blande raspen med salt og peber

Kom farsen i en skål og tilsæt lidt salt og peber

1 – 2 spsk. Rasp, lidt hakket persille og 2 – 3 spsk. fløde  
Bland farsen godt  
Form farsen til karbonader 4 – 6 stk.

Vend dem i mel, sammenpisket æg og rasp  

Steges på panden i smør/olie ved middelstærk varme (6-7 på komfuret)  

2 min. På hver side til de har en sprød stegeskorpe  
Skrue nu ned for varmen til middelsvag ( 4-5)varme ca. 7 min
på hver side.

Stuvningen.:  
Smelt smørret i en gryde ved god varme (7-8)  
Tilsæt mel og pisk det godt sammen  
Spæd med grøntsags bouillon  
Skrue ned for varmen (5 – 6)  
Pisk til ønsket konsistens er opnået  
Tilsæt gulerødder og ærter

Lad det simre i 6 – 7 min. Grøntsagerne skal stadig have bid  
Smag til med fløde, salt og peber  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Karbonader med stuvede gulerødder og ærter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Karbonader med stuvede gulerødder ærter og nye kartofler

Previous Post: « Madeleine kager med mandelmel og citronglasur
Next Post: Grillet skaftkoteletter med bagekartofler, kryddersmør og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme