• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Madeleine kager med mandelmel og citronglasur

13. juli 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Madeleine kager er små franske kager, bagt i muslingeforme med
mandeldej og kommer fra byen Commercy i Lorraine i Frankrig.
Opkaldt efter den franske kok, Madeleine Paulmier, som skønnet
at have forbindelse til kong Louis XV, som opkaldte kagerne efter
hende. Dejen minder lidt om sukkerbrødskager, men i en lidt
luftigere version.  

Det er en skøn lille småkage, fantastisk i smag og lad mig sige med det
samme, lav nu lidt rigeligt, hvordan de forsvinder ved jeg ikke, men de
forsvinder som dug for solen.
Vi går i bageriet.

Ingredienser.:(22 stk.)  
100 g smør
2 stk. æg
75 g sukker
1 stk. citron, skal og saft af ½ citron
25 g mandelmel
90 g hvedemel
Et nip salt
½ tsk. Bagepulver
Glasur.:  
100 g flormelis
Fintrevet skal af citron, og lidt saft
Lidt kogende vand
Start med at smelte smørret over lav varme

Køl smørret af

Pisk æg og sukker sammen til en hvid cremet masse  
Tilsæt fintrevet citronskal i dejen sammen med nogle dråber citronsaft

Bland mandelmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål

Vend melblandingen i æggemassen med en dejskraber

Du skal have en luftig og ensartet dej  
Rør til sidst det afkølede smør i dejen  
Lad deje hvile i ca. 30 min i køleskab  
Tænd ovnen på 200 gr  
Smør formen eller formene, hvis ikke du bruger en silikoneform  
Den oprindelige kage er bagt i muslingeskaller, men det er ikke nødvendig
Hvis du ikke har en form med muslingeskaller, alle små forme kan bruges.
Vi går ud fra at du har en muslingeform.
Fyld hullerne i formen 2/3 op med dej

Bag kagerne i ovnen i 5 min.  
Skru derefter ovnen ned til 180 gr og bag i yderlige 7 – 10 min

Til de er hævet op og gyldne på toppen  
Afkøl kagerne på en bagerist.

Glasur.:  
Rør flormelis, fint revet citronskal og lidt citronsaft sammen med lidt kogende vand  
Tilsæt evt. ½ – 1 tsk. Kakao og rør det godt sammen  
Dyp spidsen af kagerne i glasuren, anret dem på et fad, hvis der er flere tilbage.  
Tid til servering.  

Dagens småkage, Madeleine kager af mandelmel med citronglasur,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Madeleine kager af mandelmel

Previous Post: « Grillet nakkekoteletter med svampe og skorzonerrødder
Next Post: Karbonader med stuvede gulerødder / ærter og nye kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme