• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet nakkekoteletter med svampe og skorzonerrødder

11. juli 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En rigtig god ting at lægge på grillen er nakkekoteletter, som har den
rigtige marmorering og ikke bliver tørre.
Her bruger vi også skorzonerrødder eller aspargesrod som de også
kaldes, og gik i rigtige gamle dage under navnet, fattigmands asparges
og de skal behandles på en lidt speciel måde.
Vi skal til den, tænde op i grillen og gå i køkkenet.

Ingredienser.: (2 pers)  
2 stk. nakkekoteletter
250 g kantareller
125 g champion
125 g østershatte/kejserhatte
5 – 6 stk. skorzonerrødder
½ dl. Soya
2 – 3 stilke timian
1 stk. citron
1 fed. hvidløg
Peber
Mælk til at koge skorzonerrødderne i
Olie til stegning  
Tilbehør.
Kogte nye kartofler
Start  med at komme nakkekoteletterne ned i en plastpose

Tilsæt timian og soya  
Knus et fed hvidløg og tilsæt det til marinaden  
Luk pose og læg den i køleskabet  
Marinerer nu i ca. 1 – 2 timer  
Orden imens skorzonerrødderne  
Skyld dem i koldt vand  
Ha’ en skål stående med koldt vand og lidt citronsaft i eller eddike

Skræl skorzonerrødderne, skær dem over i passende stykker
og kom dem i skålen med vandet

Tag en gryde og kom skorzonerrødderne i  
Hæld mælk over dem så det lige dækker

Bring gryden i kog og kog skorzonerrødderne i ca. 10 min
ved jævn varme. Tag dem op af kogelagen og kasser mælken  
Skær dem ud i mundrette stykker.  
Rens svampene fri for jord  
Halver svampe der er lidt store. Og nu til grillen  
Læg nakkekoteletterne på direkte varme i ca. 1½ min på hver side

Træk dem til indirekte varme og gi’ dem 4- 5 min på hver side,
alt efter tykkelse  
Læg svampene i en grillbakke til grillen på direkte varme i ca. 8 – 10 min
Så er det tid til servering

Dagens tallerken, Grillet nakkekotelet med svampe, skorzonerrødder
og kartofler, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet nakkekoteletter med svampe og skorzonerrødder

Previous Post: « Asiatiske stegte ris med æg og rejer
Next Post: Madeleine kager med mandelmel og citronglasur »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme