• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Asiatiske stegte ris med æg og rejer

8. juli 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En Thailandsk inspireret ret med ris, og i kender det sikkert. Når man
koger ris, så får man kogt alt for mange og der er næsten altid halvdelen
tilbage, jeg kender det udmærket.  

Men her er en ret hvor du kan bruge de overskydende ris næste dag i
retten. Du kan også fryse risene ned i en pose og bruge den på et senere
tidspunkt i retten.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2 pers)  
1½ – 2 dl. Ris, meget gerne kogte
3 – 4 stk. forårsløg
1 -1½ spsk. Olie
1 tsk. Karry
3 stk. æg
½ – 1 tsk. Sambal oelek, stærkt
1 spsk. Soyasauce
1 spsk. Oystersauce
Salt og peber
100 g ærter,fine
100 – 150 g rejer
Evt. koriander og citron
Tilbehør.:
2 stk. gulerødder
1 stk. æble, i tynde både

Kog risene, hvis du ikke bruger kogte ris fra dagen i forvejen  
Skær forårsløgene i ringe  

og svits forårsløgene i olie på en dyb pande, (sauterpande)

Tilsæt karry og svits det med  
Tilsæt risene og svits dem i 4 – 5 min

Vend hele tiden rundt i risene, så de ikke brænder på  
Slå 3 æg ud i en lille skål

Pisk æggene sammen

og vend dem i risblandingen

Steg så der hele tiden vendes rundt i retten og æggene fordeler sig  
Tilsæt ærter og varm det godt igennem

Smag til med sambal oelek, sojasauce, oystersauce, citronsaft,
salt og peber. Til sidst tilsættes gulerodsstrimler og rejer, men gem
nogle af rejerne til pynt  
Tilsæt tynde æblebåde, læg låg på og træk panden fra varmen,
trækker i 4 – 5 min.

Pynt retten med rejer, koriander og evt. citronbåde.

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Asiatiske stegte ris med æg og rejer,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk, Tilbehør Tags: Asiatiske stegte ris med æg og rejer

Previous Post: « Gæstemiddag “Kinesisk by med Char Siu”
Next Post: Grillet nakkekoteletter med svampe og skorzonerrødder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme