• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gæstemiddag “Kinesisk by med Char Siu”

5. juli 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Så samles vi igen, med et par gode venner til en middag,
med et kinesisk tema og når der er muligheden for det,
så kan ikke mindre end en tre-retters kinesisk menu gøre det.
Vi skal i gang med menu’en.
Forret.: Pekingsuppe med rejechips
Hovedret.: Char Siu Kinesisk marineret nakkefilét med brune ris
Dessert.: Friturestegte bananer med is og creme anglaise

Pekingsuppe.:  

Ingredienser.:(4 pers)  
100 g magert svinekød
100 g andebryst
100 g bambusskud
1 stk. æg
4 stk. sorte kinesiske svampe
1 stk. forårsløg
1 spsk. Olie
8 dl. Hønsebouillon, evt  terning
10 g kinesiske nudler
2 spsk. Tør hvid vermouth, Nollie Prat
2 spsk. Citronsaft
1 spsk. Soyasauce
2 spsk. Oystersauce
1 tsk. Chilipulver
1 pose rejechips

Start med at vaske svampene og læg dem i blød 10 min.
I lunken vand

Tag dem op og skær dem i strimler, sammen med bambusskud

Svinekødet skæres i tynde strimler
Skindet fjernes fra andebrystet
Skær andebrystet i tynde strimler
Forårsløg hakkes fint
Pisk ægget i en skål

Bland vermouth, citronsaft, soyasauce og chilipulver i en lille skål

Varm en spsk. Olie i en gryde over stærk varme
Steg svinekødstrimlerne og andekødstrimlerne i 1 min

Tilsæt svampene og rør rundt
Efter et minut hældes kyllingebouillonen og
vermouthblandingen i gryden

Lad suppen koge 10 min. Inden bambusskuddene og nudler,
som er skåret i små stykker tilsættes

Smag til med salt, peber og østersauce
2 minutter efter er retten færdig
Hæld det piskede æg i den kogende suppe og rør rundt
Drys med hakkede forårsløg på toppen.
Som serveres rygende varm.

Tid til servering.

Dagens forret, Pekingsuppe med rejechips, velbekomme

Hovedret.: Char Siu Kinesisk marineret nakkefilet
Det kinesiske køkken er et besøg værd, kan give inspiration
til et utal af spændende retter.
Kinesisk madlavning er et af de ældste madlavningstraditioner
i verden og en af de mest varierede.

Fast mad bliver spist med spisepinde og suppe med en bred,
flad-bundet ske, normalt af keramik.
Det er barbarisk at have knive ved bordet, derfor bliver
det meste kinesermad serveret i små stykker klar til
at tage med spisepinde.
Det er en meget velsmagende ret, den er simpel og nem at lave.

Vi sætter øjnene på skrå og går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. nakkekoteletter eller en nakkefilet på ca. 800 g til 4 pers.
2 stk. forårsløg
3-4 dl. Brune ris
Marinade.:
1 fed hvidløg
3 spsk. Farin, brun
1 tsk. Sesam olie
1 spsk. Hoisin sauce
½ spsk. Risvin, eller risvin eddike
1½ spsk. Soya sauce, mørk
½ spsk. Soya sauce, lys
½ spsk. Honning
Peber
Glasering
2 spsk. Honning
2 spsk. Vand, varmt  

Start dagen før med at blande marinaden

Læg kødet i en plastpose og hæld marinaden i posen

Luk for posen og læg den i køleskabet
Skal nu marinerer i 24 timer vendes jævnligt
Hæld marinaden i en skål og læg kødet på en rist  

Sættes i en forvarmet ovn 160 gr varmluft eller 180 gr. Alm. Ovn

Læg et stykke bagepapir under risten
Steger nu i 15 – 20 min på hver side
Bland imens glaseringen
Kog risene efter anvisning på posen
Når kødet har fået 15 – 20 min. På begge sider
Smøres glaseringen på
Og sættes under grill

Grill i 2 – 3 min på hver side hold godt øje med det
Det vil meget hurtigt blive sort, smør jævnligt glasering på kødet
Vend kødet mange gange undervejs

Når glaseringen begynder at små boble og har fået en
blank overflade er kødet færdigt.
Kødet lægges på skærebrættet og køler lidt ned
Skær kødet i fine skiver, hæld lidt marinade over kødet
anret med ris drysset med fintskåret forårsløg og brød

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Char Siu Kinesisk marineret nakkesteg med ris og salat,
Velbekomme

Dessert.: Friturestegte bananer med is og Creme anglaise

Ingredienser.:(4 pers)
8 stk. babybananer eller 4 stk. alm. Bananer
2 dl. Hvedemel
1 spsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
2 dl. Vand Olie til frituren
Lidt sirup eller akaciehonning
1 liter vaniljeis  

Creme anglaise.:

2 dl. Sødmælk
3 stk. æggeblommer
1 stk. vaniljestang
3 spsk. Rørsukker

Start med at lave creme anglaise

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud

Del kornene med lidt af sukkeret (ligesom Mette Blomsterberg gør)
Kom sødmælken op i en tykbundet lille gryde

Tilsæt vaniljesukkeret i mælken, sammen med hele vaniljestangen
Lad det koge op
Træk gryden fra varmen og lad den stå og trække i  8 – 10 min.
Pisk æggeblommerne og rørsukker hvidt og luftig

Pisk æggemassen sammen med vaniljemælken

Varm forsigtig blandingen op, og du pisker stadig

Til den rette konsistens er opnået
Hæld vaniljesaucen op i en skål

Dæk med husholdingsfilm helt ned på overfladen,

Så den ikke trækker skind
Sæt den nu på køl et par timer, gerne til næste dag
Så er Creme anglaise klar til servering

Friturestegte bananer.:
Rør mel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål

Tilsæt vand og rør det sammen, som en tyk pandekagedej

Sæt fritøsen på 180 gr. Eller en gryde med olie
Skræl bananerne, (hvis det er de store, del dem i 2 stykker)
Dyp bananerne i dejen, og lad overskydende dej dryppe af
Steg dem i olie, indtil de er gyldenbrune

Tag dem op, læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle)
Og der er klar til servering
Hæld lidt creme anglaise i bunden af isasietterne så det lige dækker
Placer friturestegte bananer ovenpå sammen med vanilje-is
Dryp lidt sirup eller akaciehonning over

Så er der serveret.

Dagens dessert, Friturestegte bananer på en bund af creme anglaise
og med vaniljeis, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gæstemiddag Tags: Gæstemiddag 12

Previous Post: « Glaserede Poussiner med nye kartofler og salat
Next Post: Asiatiske stegte ris med æg og rejer »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme