Vi kigger lidt til det gamle landkøkken i dag og tilbereder Poussiner i ovnen.
Poussiner er unge kyllinger som opfedes med mælk, derfor er kødet mere
lyst og mørt. De opdrættes i 28 dage. Opdrætningen af poussiner stammer
fra gamle dage, hvor kyllingerne gik rundt på gulvet i køkkenet, hvor der
var varmest i huset. Bonden var egentlig kun interesseret i hønerne, men
da man ikke kunne køns bestemme kyllingerne før efter ca. 28 dage, når
kammen på hannerne begyndte at vokse ud.
For ikke at spilde unødig med foder blev de unge haner slagtet så snart
kammen begyndte at vokse ud. Poussiner er kort og godt, mini kyllinger
og kan tilberedes på et utal af måder, grill, stegt i gryde, kogt, stegt i ovn.
Er meget fint i kød strukturen og med en raffineret smag.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. poussiner
4 kviste rosmarin
4 kviste timian
½ stk. citron, økologisk
1 spsk. Honning, flydende
1 spsk. Æblemost
1 spsk. Balsamico, hvid
1 spsk. Olivenolie
10 stk. sorte peberkorn, hele
Salat.:
1 stk. rødløg
1 stk. gulerod
Lidt rød peber
Lidt icebergsalat
Salt og peber
2 spsk. Grøn pesto
Grøn pesto.:
1 potte persille
En god håndfuld basilikum
1 dl. Olivenolie
1 stk. citron
Salt og peber
Tilbehør,
ca. 400 g nye kartofler
Start med at duppe poussinerne ind og udvendig med et stykker køkkenrulle.
Skær citronen med skal, i små tern
Fyld poussinerne med kviste af rosmarin, timian og citrontern
Rør honning, æblemost, balsamico, olie og let knuste
peberkorn sammen
Smør det på skindet af de to poussiner. Krydr med salt og peber
Læg dem i en lille bradepande eller ildfast fad, smurt med lidt
fedtstof i bunden.
Sæt dem i ovnen ved 180 gr i 45 min. Dryp poussinerne med lagen undervejs i stegningen
De skal være gyldne og sprøde, er de ikke det
Giv den lidt under grillen, men pas på at de ikke bliver sorte
Lagen er sød og bliver meget hurtigt sort, så hold øje med dem.
Tag dem ud og tjek ved lårene, om de er gennemstegte.
Salat.: Snit salathovedet fint Skræl løget og skær det i skiver
Skræl guleroden og skær den i meget tynde skiver i en vinkel på 45 grade
Skær rød peber i små firkanter
Saml det hele i en skål og drys med salt og peber
Dryp grøn pesto over salaten lige før serveringen.
Grøn pesto.: Skyl persille og basilikum under den kolde hane
Dup det tørt i et viskestykke
Kom det i blenderen eller brug stavblenderen
Tilsæt olivenolie og blend til en glat konsistens
Tilsæt lidt mere olivenolie, hvis pestoen bliver for tyk i konsistensen
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kartoflerne ordnes og koges møre, men pas på kog dem ikke i smadder
Når det er nye kartofler, må de ikke koge for meget 8 – 10 min
Prøv med en kødnål om de er møre, hvid ikke lad dem stå i det varme
vand og prøv igen.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Glaseret poussiner med nye kartofler og salat
med grøn pesto, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar