• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Glaserede Poussiner med nye kartofler og salat

2. juli 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi kigger lidt til det gamle landkøkken i dag og tilbereder Poussiner i ovnen.  
Poussiner er unge kyllinger som opfedes med mælk, derfor er kødet mere
lyst og mørt. De opdrættes i 28 dage.  Opdrætningen af poussiner stammer
fra gamle dage, hvor kyllingerne gik rundt på gulvet i køkkenet, hvor der
var varmest i huset.  Bonden var egentlig kun interesseret i hønerne, men
da man ikke kunne køns bestemme kyllingerne før efter ca. 28 dage, når
kammen på hannerne begyndte at vokse ud.  

For ikke at spilde unødig med foder blev de unge haner slagtet så snart
kammen begyndte at vokse ud. Poussiner er kort og godt, mini kyllinger
og kan tilberedes på et utal af måder, grill, stegt i gryde, kogt, stegt i ovn.
Er meget fint i kød strukturen og med en raffineret smag. 
Vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers) 
2 stk. poussiner
4 kviste rosmarin
4 kviste timian
½ stk. citron, økologisk
1 spsk. Honning, flydende
1 spsk. Æblemost
1 spsk. Balsamico, hvid
1 spsk. Olivenolie
10 stk. sorte peberkorn, hele
Salat.: 
1 stk. rødløg
1 stk. gulerod
Lidt rød peber
Lidt icebergsalat
Salt og peber
2 spsk. Grøn pesto
Grøn pesto.: 
1 potte persille
En god håndfuld basilikum
1 dl. Olivenolie
1 stk. citron
Salt og peber
Tilbehør,
ca. 400 g nye kartofler
Start med at duppe poussinerne ind og udvendig med et stykker køkkenrulle. 
Skær citronen med skal, i små tern

Fyld poussinerne med kviste af rosmarin, timian og citrontern 
Rør honning, æblemost, balsamico, olie og let knuste
peberkorn sammen

Smør det på skindet af de to poussiner. Krydr med salt og peber 
Læg dem i en lille bradepande eller ildfast fad, smurt med lidt
fedtstof i bunden.

Sæt dem i ovnen ved 180 gr i 45 min. Dryp poussinerne med lagen undervejs i stegningen 
De skal være gyldne og sprøde, er de ikke det

Giv den lidt under grillen, men pas på at de ikke bliver sorte 
Lagen er sød og bliver meget hurtigt sort, så hold øje med dem. 
Tag dem ud og tjek ved lårene, om de er gennemstegte.

Salat.: Snit salathovedet fint Skræl løget og skær det i skiver 
Skræl guleroden og skær den i meget tynde skiver i en vinkel på 45 grade

Skær rød peber i små firkanter 
Saml det hele i en skål og drys med salt og peber
Dryp grøn pesto over salaten lige før serveringen. 

Grøn pesto.: Skyl persille og basilikum under den kolde hane 
Dup det tørt i et viskestykke
Kom det i blenderen eller brug stavblenderen 

Tilsæt olivenolie og blend til en glat konsistens 
Tilsæt lidt mere olivenolie, hvis pestoen bliver for tyk i konsistensen 
Smag til med  salt, peber og citronsaft.

Kartoflerne ordnes og koges møre, men pas på kog dem ikke i smadder 
Når det er nye kartofler, må de ikke koge for meget 8 – 10 min 
Prøv med en kødnål om de er møre, hvid ikke lad dem stå i det varme
vand og prøv igen. 
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Glaseret poussiner med nye kartofler og salat
med grøn pesto, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Glaserede Poussiner med nye kartofler og salat

Previous Post: « Lammekrone med timian med flødekartofler/spinat og gratineret med ost
Next Post: Gæstemiddag “Kinesisk by med Char Siu” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme