• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Lammekrone med timian med flødekartofler/spinat og gratineret med ost

29. juni 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag skal vi udfordres lidt, taler man med ældre mennesker er der meget
få, som vil sætte tænderne i et stykke lammekød. Noget som stammer
tilbage fra tiden hvor de tjente på gårdene og blev stopfodret med fårekød
som smagte af uld, så de har fået nok.  

Det er både synd og skam, for et stykke lammekrone, som vi skal lave
i dag, smager jo helt vidunderligt, og der er altså ikke meget uldsmag
ved det. Arabiske stater, New Zealand, Australien, Grækenland, Uruguay,
Storbritannien og Irland er de største forbruger af fåre og lammekød
fra 3 – 18 kg pr. person pr. år.
Vi har nok langt igen før vi når disse tal.
Vi går i køkkenet eller til grillen.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk. lammekrone ca. 350 g
1 fed hvidløg
2 spsk. Honning
2 – 3 kviste timian
Salt og peber
Olivenolie/smør til bruning
Flødekartofler med spinat gratineret med ost.:
250 g kartofler
2 dl. Piskefløde
½ tsk. Muskatnød
100 g spinat
1 stk. løg
Salt og peber
3 spsk. graterneringsost
Start med at pudse lammekronen af for fedt og sener  
Brun lammekronen på en god varm pande i lidt smør/olie  

Krydr med salt og peber  
Bland finthakket hvidløg, honning, timian, salt og peber  
Blandingen smøres på lammekronen, over det hele  
Lægges i en lille bradepande eller ildfast fad  
Fedtstoffet fra panden hældes i bradepanden/ildfast fad  
Sættes i ovnen ved 200 gr alm. Ovn i 25 min

Tages ud og pakkes ind i stanniol i mindst 15 min.
Flødekartofler:  
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver 3 mm  

Skræl løget og skær det i fine tern

Svits løg til de er klare, tilsæt kartoffelskiverne  
Tilsæt piskefløde/mælk til kartoflerne og bring det i kog  
tilsæt Muskatnød  
Koger nu i 10 min  
Fordel kartoflerne i et ildfast fad  
Smag til med salt og peber

Tilsæt spinat og drys med revet ost  
Bages i ovn i 20 min ved 200 gr

Det er tid til servering.  

Dagens tallerken, Lammekrone flødekartofler med spinat og gratineret
med ost, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Lammekrone med timian og flødekartofler/spinat gratineret med ost

Previous Post: « Grillpølser med kartoffelsalat og blomkålspesto
Next Post: Glaserede Poussiner med nye kartofler og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme