• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rump steak med hasselbackkartofler, bordelaise sauce og brøndkarse

11. juni 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Rump steak er en betegnelse, der bruges til at beskrive
udskæringen af oksekød. Det kan referer til: en bøf fra den
øverste halvdel af en amerikansk skåret rund bøf.

En rund bøf er en bøf fra ”runde”, det bagerste
ben af koen (øverst på låret)  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
4 skiver velhængt tykstegsfilet, ca. 600 g
1 spsk. olie
Salt og peber
4 stk. kartofler, store
Evt. 35 g smør

Skræl kartoflerne  
Skær den i skiver,men ikke helt igennem (stik en kødnål igennem
på langs af kartoflen, så langt uden mod den ene kant som muligt,
og skær ned til kødnålen, træk kødnålen ud)
 
Læg kartoflerne i et ildfast fad  
Læg en stribe fedtstof på toppen af kartoflen
Krydr med salt

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 210 gr. i ca. 1 time til de er møre
Skær kødet ud i skiver ca. 5 – 6 mm tykke
Bank kødskiverne let flade med knyttet hånd

Pensl dem med olie
Krydr med salt og peber
Steg dem på en god varm grill eller grillpande

Eller i smør på en stegepande  
1 – 2 min på hver side

Lad dem hvile i ca. 1 – 2 min før de serveres
Bordelaise – sauce:
2 dl. Rødvin
1 stk. Chalotteløg
Krydderbuket af:
1 bdt. Persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 spsk. Smør
2 spsk. Mel
4 dl. Bouillon eller fond
100 g Oksemarv
½ tsk. salt pr liter kogevand til marven

Kog rødvin, det pillede finthakkede chalotteløg og
Krydderurtebuketten sammen i en gryde uden låg

Reducer til ca. halvdelen og si det

Smelt fedtstoffet og rør melet i  
Kog det godt igennem under omrøring, til det bliver nøddebrunt  
Spæd med bouillon eller fond og den reduceret rødvin  
Lad saucen koge yderlige 10 min

Skyl oksemarven i koldt vand (kan undværes)
Skær den i skiver eller terninger  
Kog den sagte nogle minutter i let saltet vand  
tag marven op med hulske
Tilsæt den til saucen straks inden serveringen

Dagen tallerken, Rump steak med hasselbackkartofler,
bordelaise sauce og brøndkarse eller grøn salat.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Rump steak med hasselbackkartofler og bordelaise sauce

Previous Post: « Høkerlabskovs
Next Post: Grillet andebryster med cremet urtesauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme