
Høkerlabskovs er en vidunderlig gammel ret med øl.
Retten laves færdig i ovnen og serveres direkte fra fad.
Til høkerlabskovs hører et godt glas øl, rugbrød og rødbeder.
køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 – 3 pers.)
350 g oksetykkam, klump eller mellemskært
½ kg. Kartofler
3 stk. løg
200 g røget flæsk
50 g smør/olie
Salt og peber
2 – 3 dl. Pilsnerøl
Skær kødet og bacon i 5 cm lange, fingertykke strimler

Skræl kartoflerne og pil løgene,

Skær kartoflerne i tynde skiver

Læg halvdelen af kartoflerne i et smurt ovnfast fad

Brun kødet og bacon i fedtstof på en pande

Fordel kødet over kartoflerne

Krydr med salt og peber. Skær løg i tynde skiver

Læg løgskiverne henover kødet

Læg flæskestrimlerne herover. Krydr med salt og peber
Læg resten af kartoflerne øverst, taglagt

Kog panden af med øllet og tilsæt det til fadet
Skyen skal stå cirka halvt op om retten
Sæt fadet i ovnen ved stærk varme ca. 225 gr.
I 1 timer og 15 min. eller til kødet er mørt

Server gerne direkte fra fadet, samme med rugbrød.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken. Høkerlabskovs med rugbrød og rødbede,
Velbekomme
Mange galde madhilsner
John
Skriv et svar