• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Köttbullar med nye kartofler og tyttebærsyltetøj

1. juni 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

En Svensk nationalret er köttbullar, traditionelt serveret med sovs,
kartofler og tyttebærsyltetøj. Minder lidt om vores frikadeller og dog,
anderledes på grund af oksekødet og brugen af krydderier er begrænset.

Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 – 3 pers)
200 g oksekød, hakket
100 g flæskekød, hakket
1 – 2 stk. kartofler, kogte
1 stk. løg, lille
1 – 1½ dl. Mælk
1 kn. Allehånde
1 kn. Muskatnød
2 – 3 spsk. havregryn
1 stk. æg
Salt og peber
30 g smør/olie til stegningen
2 dl. Bouillon/fløde Evt. kulør

Start med at rive kartoflerne og løget fint

Bland det med mælken
Tilsæt krydderierne
Krydr med salt og peber
Ælt det hakkede kød med æg
Tilsæt kartoffel/mælk blandingen lidt ad gangen

Tilsæt et par skefulde havregryn
Farsen skal være ret fast
Form dem til valnødde- store boller
Steg kødbollerne i fedtstoffet på panden ved jævn varme

Ca. 7 min. vend dem eller ryst panden af og til
Så de bliver jævnt brune over det hele

Kog panden af med et par dl. Bouillon/fløde
Smag til med salt og peber
Farv den evt. med et par dråber kulør
Serveres med små nye kartofler og tyttebærsyltetøj
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Köttbullar med nye kartofler og tyttebærsyltetøj,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Köttbullar

Previous Post: « Gæstemiddag “Insekterne ta’ over”
Next Post: Høkerlabskovs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme