![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0932k932.jpg)
Om det er til juleaften eller en lun sommeraften, and kan grilles
året rundt. I denne opskrift kan du både grille eller stege den på
panden i køkkenet
Det er kun fantasien der sætter grænser, her serveret med en
urtesauce og nye aspargeskartofler.
Grillen kalder.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0923k923.jpg)
Ingredienser:(2 – 3 pers)
2 stk. andebryst a’ ca. 160 g
1 spsk smør/olie
Salt og peber
Sauce:
1 stk. gulerod
½ stk. løg
100 g Champignoner
2 dl. Hvidvin, tør
1 tsk. tomatpure, koncentreret
1 dl. Piskefløde
Salt og peber
Varm grillen op eller panden på komfuret
Rids andebrysterne og gnid dem med salt
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0926k926.jpg)
Læg brysterne på direkte varme med skinsiden nedad i 5 min.
(I køkkenet, brun andebrysterne af på begge sider sammenlagt 5 min.)
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0927k927.jpg)
Herefter lægges de på indirekte varme i ca. 30 min (lægges i et ildfast
fad, eller på panden hvis den kan gå i ovnen, 200 gr i ca. 15 – 20 min.)
Hviler i 10 – 15 min.
Skæres ud i tynde skrå skiver
Saucen:
Grøntsagerne rengøres, finthakkes og sauteres på panden
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0924k924.jpg)
Sauter et par minutter, tilsæt hvidvin
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0925k925.jpg)
Tilsæt tomatpureen og lad det koge langsomt ind til godt det halve
Fløden piskes i saucen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0928k928.jpg)
Lad saucen kog til den jævnet og smag til med salt og peber
Serveres med små nye aspargeskartofler
Det er tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0932k932.jpg)
Dagens tallerken, Grillet andebryst med cremet urtesauce og nye
kartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar