• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet andebryster med cremet urtesauce

15. juni 2017 by John Frøslev 2 kommentarer

Om det er til juleaften eller en lun sommeraften, and kan grilles
året rundt. I denne opskrift kan du både grille eller stege den på
panden i køkkenet  
Det er kun fantasien der sætter grænser, her serveret med en
urtesauce og nye aspargeskartofler.  
Grillen kalder.

Ingredienser:(2 – 3 pers)  
2 stk. andebryst a’ ca. 160 g
1 spsk smør/olie
Salt og peber
Sauce:
1 stk. gulerod
½ stk. løg
100 g Champignoner
2 dl. Hvidvin, tør
1 tsk. tomatpure, koncentreret
1 dl. Piskefløde
Salt og peber
Varm grillen op eller panden på komfuret  
Rids andebrysterne og gnid dem med salt

Læg brysterne på direkte varme med skinsiden nedad i 5 min.  
(I køkkenet, brun andebrysterne af på begge sider sammenlagt 5 min.)

Herefter lægges de på indirekte varme i ca. 30 min (lægges i et ildfast
fad, eller på panden hvis den kan gå i ovnen, 200 gr i ca. 15 – 20 min.)
Hviler i 10 – 15 min.  
Skæres ud i tynde skrå skiver
Saucen:
Grøntsagerne rengøres, finthakkes og sauteres på panden

Sauter et par minutter, tilsæt hvidvin

Tilsæt tomatpureen og lad det koge langsomt ind til godt det halve  
Fløden piskes i saucen

Lad saucen kog til den jævnet og smag til med salt og peber  
Serveres med små nye aspargeskartofler  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grillet andebryst med cremet urtesauce og nye
kartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ, Grill retter Tags: Grillet andebryst med cremet urtesauce og nye kartofler

Previous Post: « Rump steak med hasselbackkartofler, bordelaise sauce og brøndkarse
Next Post: Jægergryde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme