• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Jægergryde

18. juni 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Jægergryde med paprikasauce og cocktailpølser har noget 60’er-
og 70’er-nostalgi over sig – men det skal ikke forhindre os i at
servere denne lækre gryderet – for klassiske danske retter smager
stadig dejligt.  

Dengang i 60’er – 70’er blev retten lavet med vildtkød, rester fra
dyr og harer var meget brugt. Serveret med lidt utraditionel
kartoffelmos, hvor der var blandet grøntsager i kartoffelmosen,
som smager helt fantastisk.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
1 stk. svinemørbrad, ca. 500 g
2 spsk. Mel
Salt og peber
3 spsk. Smør
2 spsk. Paprika
½ – 1 tsk. Røget paprika
2 stk. løg
2 stk. porrer
2 – 3 stk. laurbærblade
5 – 6 stk. enebær
200 g cocktailpølser
2 stk. Peberfrugter, røde
250 g champignoner
3 dl. Fløde
2 spsk. Tomatpuré
Start med at afpudse svinemørbraden fri for fedt og sener

Skær den ud i store tern

Bland mel, salt og peber i en plastpose  
Kom mørbrad stykkerne heri og luk posen

Ryst den godt så alt melet fordeler sig på kødet  
Smelt smørret i en gryde, kom kødet i og steg let

Brun kødet hele vejen rundt, meget let

Skær porrerne i tynde skiver, 

tilsættes gryden  

Giv enebærrene et tryk, så de knuses og tilsættes gryden

Hak løgene fint

 Kom dem i gryden sammen med paprika

Tilsæt laurbærblade til gryden  
Skær peberfrugt i grove tern og champignon i skiver

Kom dem i gryden  
Tilsæt fløde, tomatpuré og ½ tsk. Røget paprika

Lad jægergryden simre i 15 – 30 min  
Kog til den ønskede konsistens

Smag til med salt, peber evt. mere paprika  
Skær pølserne i mundrette stykker (hvis det ikke er cocktailpølser)  
Kom dem i gryden de sidste 5 min. Af stegetiden  

Serveres med kartoffelmos med grøntsager
400 g kartofler
200 g persillerod
200 g gulerødder
100 g flødeost, naturel
3 spsk. Smør
3 spsk. Mælk
Salt og peber
1 bdt. Persille
Skær kartofler og grøntsagerne i mindre stykker

Kog gulerødder, persillerod og kartofler møre i en gryde

Mos dem med en kartoffelmoser eller gaffel  
Bland smør og mælk i en gryde og opvarm det

Blandingen tilsættes sammen med flødeost  
Det hele røres sammen  
Smag til med salt, peber og finthakket persille  
Så er der klar til servering.

Dagens tallerken, Jægergryde med grøntsags/kartoffelmos og surt,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Jægergryde

Previous Post: « Grillet andebryster med cremet urtesauce
Next Post: Ratatouille »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme