• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ratatouille

22. juni 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk sammenkogt ret, typisk
bestående af tomater, løg, courgetter, peberfrugt og aubergine, som
sauteres i olivenolie.  
Et lækkert tilbehør til mange forskellige kødretter og som en selvstændig vegetar-ret.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
1 stk. courgette, ca. 300 g
2 stk. løg
½ rød peberfrugt
3 stk. kartofler, store
2 stk. gulerødder
½ dl. Olivenolie
1 ds. Tomater, hakkede eller tilsvarende friske 5 – 6 stk.
3 dl. Hvidvin
2 fed hvidløg
Bouquet garni (persille, timian, laurbærblad)
1 stk. Chili, rød, lille efter behov
Salt og peber
Start med at skære courgetten i store tern

Løg, gulerødder, kartoffel og peberfrugt i små tern  
Svits alle grønsagerne i en gryde med lidt olie

Tilsæt de hakkede tomater (bruges der friske tomater, hakkes de groft)

Tilsæt hvidvin, knuste hvidløg, timian, salt og peber

Lad det simre under låg i 25 – 30 min  
Så er det tid til servering.

Dagens tilbehør, Ratatouille, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe, Tilbehør Tags: Ratatouille

Previous Post: « Jægergryde
Next Post: Stegt Ål med stuvede kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme