![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0940k940.jpg)
Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk sammenkogt ret, typisk
bestående af tomater, løg, courgetter, peberfrugt og aubergine, som
sauteres i olivenolie.
Et lækkert tilbehør til mange forskellige kødretter og som en selvstændig vegetar-ret.
Køkkenet kalder
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0933k933.jpg)
Ingredienser:(4 pers)
1 stk. courgette, ca. 300 g
2 stk. løg
½ rød peberfrugt
3 stk. kartofler, store
2 stk. gulerødder
½ dl. Olivenolie
1 ds. Tomater, hakkede eller tilsvarende friske 5 – 6 stk.
3 dl. Hvidvin
2 fed hvidløg
Bouquet garni (persille, timian, laurbærblad)
1 stk. Chili, rød, lille efter behov
Salt og peber
Start med at skære courgetten i store tern
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0936k936.jpg)
Løg, gulerødder, kartoffel og peberfrugt i små tern
Svits alle grønsagerne i en gryde med lidt olie
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0937k937.jpg)
Tilsæt de hakkede tomater (bruges der friske tomater, hakkes de groft)
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0938k938.jpg)
Tilsæt hvidvin, knuste hvidløg, timian, salt og peber
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0939k939.jpg)
Lad det simre under låg i 25 – 30 min
Så er det tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0940k940.jpg)
Dagens tilbehør, Ratatouille, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar