• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt Ål med stuvede kartofler

25. juni 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag bevæger vi os lidt ind i en gråzone og laver stegt ål med stuvede
kartofler. Det er jo en rigtig gammel ret som har stået på mange
middagsborde gennem tiden.  

I dag siger videnskaben at ålen er truet og regeringen har reduceret
fangstmetoderne. Snakker man med fiskerne så siger de, at der ikke
har været så mange ål som der nu. I forretningerne ligger flåede ål
til salg, om de så er importeret eller fanget i Danmark, er jo svært
at afgøre.    

Det vil jo være synd ikke at spise dem, de bliver jo aldrig levende igen.
Hvem skal man tro på, videnskaben eller fiskerne?
men godt smager det jo.
Vi går til den og laver stegt ål.

Ingredienser:(2 pers)  
4 stk. ål ca. 6 – 700 g
4 spsk. Rugmel
50 g smør
Salt og peber
500 g kartofler, kogte og kolde
30 g smør
2 – 3 spsk. Hvedemel
3 dl. Mælk
1 dl. Fløde
Salt og peber
Start med at rense og skylle ålene  
Dup dem tørre med køkkenpapir  
Giv ålene et drys salt i ca. ½ time  
Skyl og aftør ålene  
Skær dem ud i ca. 7 – 8 cm lange stykker

Giv dem igen et lille drys salt ca. 15 min  
Bland rugmel med lidt salt og peber

Skyl saltet af ålene og vend dem i melblandingen  
Brun ålene ved kraftig varme i smør, ca. 3 – 5 min

 på hver side

Tag dem af panden, kasser fedtstoffet og skrue ned for varmen  
Tør panden af med køkkenpapir og tilsæt nyt smør  
Læg de brunede ål på panden igen

Ål skal stege længe ved svag varme 10 – 25 min. vend dem ofte  
Stuvede kartofler:  
Skær de kolde kartofler i kvarter

Smelt smørret i gryde, tilsæt mel og pisk godt  
Tilsæt mælk i opbagningen lidt ad gangen  
Pisk stadig og tilsæt fløden  
Lad saucen koge i ca. 10 min

Pisk i saucen så den ikke klumper  
Smag til med salt og peber  
Tilsæt de delte kartofler og evt. hakket dild  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Stegte ål med stuvede kartofler og citron,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Stegt Ål med stuvede kartofler

Previous Post: « Ratatouille
Next Post: Timiankylling og spinatsalat med jordbær »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme