I dag bevæger vi os lidt ind i en gråzone og laver stegt ål med stuvede
kartofler. Det er jo en rigtig gammel ret som har stået på mange
middagsborde gennem tiden.
I dag siger videnskaben at ålen er truet og regeringen har reduceret
fangstmetoderne. Snakker man med fiskerne så siger de, at der ikke
har været så mange ål som der nu. I forretningerne ligger flåede ål
til salg, om de så er importeret eller fanget i Danmark, er jo svært
at afgøre.
Det vil jo være synd ikke at spise dem, de bliver jo aldrig levende igen.
Hvem skal man tro på, videnskaben eller fiskerne?
men godt smager det jo.
Vi går til den og laver stegt ål.
Ingredienser:(2 pers)
4 stk. ål ca. 6 – 700 g
4 spsk. Rugmel
50 g smør
Salt og peber
500 g kartofler, kogte og kolde
30 g smør
2 – 3 spsk. Hvedemel
3 dl. Mælk
1 dl. Fløde
Salt og peber
Start med at rense og skylle ålene
Dup dem tørre med køkkenpapir
Giv ålene et drys salt i ca. ½ time
Skyl og aftør ålene
Skær dem ud i ca. 7 – 8 cm lange stykker
Giv dem igen et lille drys salt ca. 15 min
Bland rugmel med lidt salt og peber
Skyl saltet af ålene og vend dem i melblandingen
Brun ålene ved kraftig varme i smør, ca. 3 – 5 min
på hver side
Tag dem af panden, kasser fedtstoffet og skrue ned for varmen
Tør panden af med køkkenpapir og tilsæt nyt smør
Læg de brunede ål på panden igen
Ål skal stege længe ved svag varme 10 – 25 min. vend dem ofte
Stuvede kartofler:
Skær de kolde kartofler i kvarter
Smelt smørret i gryde, tilsæt mel og pisk godt
Tilsæt mælk i opbagningen lidt ad gangen
Pisk stadig og tilsæt fløden
Lad saucen koge i ca. 10 min
Pisk i saucen så den ikke klumper
Smag til med salt og peber
Tilsæt de delte kartofler og evt. hakket dild
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Stegte ål med stuvede kartofler og citron,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar