Steak au poivre eller peberbøf, er en fransk ret, der består af en bøf, traditionelt
en filet Mignon, overtrukket med groft knækkede peberkorn. Peberkornene danner
en skorpe på bøffen, når de tilberedes og giver et skarpt modspil til oksekødet
køkkenet kalder.
Ingredienser. (2 pers.)
250g fettuccine pasta
1 spsk. Smør
50g parmesanost, friskrevet
salt og friskkværnet sort peber efter smag
2 stk. Ribeye bøf
salt og peber
1 spsk. Olivenolie
Start med at koge fettuccinepastaen i en stor gryde med saltet vand,
indtil den er al dente, pastaen skal have en smule bid, ca. 3 min.
Når pastaen er færdig, hældes vandet fra, og smørret smeltes i gryden
tilsæt parmesanost, og krydr med salt og peber.
Krydr bøfferne med salt og peber, varm fedtstoffet op på panden over
høj varme, og brun bøfferne i ca. 1 min. På hver side.
Læg bøfferne i et ildfast fad og sæt det i en opvarmet oven 200g i ca. 6 – 8 min.
Tages ud og trækker derefter i ca. 15 min. Før de skæres ud i tynde skiver.
Pebersaucen:
1 spsk. Madagascar peberkorn med top
1 stk. løg
lidt fedtstof til at stege løget i
1 dl. Oksebouillon
1 dl. Fløde
evt. lidt maizena udrørt i koldt vand til jævning af saucen
Start med at hakke løget fint og steg det gennemsigtigt i lidt fedtstof
skyl peberkornene fri for saltlagen, tryk dem lidt flade med kniven og
tilsæt dem til gryden med løgene.
Tilsæt oksebouillon og fløde, lad saucen simrer i ca. 10 min.
jævn evt. med lidt maizena udrørt i koldt vand, til ønsket konsistens
tilsæt et par dråber kulør for helindtrykkets skyld.
Klar til servering, fordel fettuccinen på tallerknerne og læg bøfskiverne
ovenpå pastaen. Hæld pebersaucen over bøffen, og pynt med
friskhakket persille.
Server straks og nyd denne luksuriøse pastaret, der uden tvivl vil blive
en favorit på middagsbordet.
Dagens tallerken, Peberbøf med fettuccine pasta og Madagaskar sauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar