• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bøf Stroganoff i trykkoger

6. juni 2016 by John Frøslev 3 kommentarer

I det russiske køkken finder vi bøf stroganoff, en middagsret
med rødder i Rusland.  
Opfundet af en kok som vandt en madlavnings konkurrence
i Sankt Petersburg med denne ret.  
Retten er opkaldt efter denne kok’s arbejdsgiver,
greve Alexander Sergejevitj Stroganoff (1733 – 1811).
Historien går på, at greve Stroganoff var tandløs på sine ældre dage,
og kokken fik besked på at skære kødet ud i små strimler. 
Men det er konstateret at både navnet og opskriften fandtes før dette tidsrum.  
Men under alle omstændigheder er det en lækker ret og
vi går i køkkenet.

Ingredienser.:( 4 pers)  
800 g oksekød, inderlår eller filet
2 skive røget bacon
200 g chalotteløg eller perleløg
500 g champignoner
50 g smør/olie
Salt og peber
1 tsk. Paprika
1 dl. Tomatpuré
2 dl. Sur piskefløde eller creme fraiche
Lidt sennepspulver  

Skær kødet i strimler  
Skær spækket i tern  

Jeg har brugt okseklump, så derfor svitser jeg kød og bacon
af i trykkogeren sammen med tomatpuré  
(kan også tilberedes i alm. Gryde, så skal man beregne lidt
længere stegetid på kødet)

Tilsæt lidt oksebouillon og sæt gryden under tryk.

Kig til det efter 30 min, det vil nok mangle lidt for at være mørt.
(det var fint mørt efter 30 min. I trykkogeren)

Tilsæt lidt smør til panden og brun løgene let af

det samme med champignon
Tilsæt lidt oksebouillon og fløde, kog panden af

Tag trykket af trykkogeren efter ca. 30 min. Tilsæt løg og
champignon til trykkogeren med kødet.  
Tilsæt salt, peber, paprika, fløde eller creme fraiche  
Kog nu som almindelig gryde med et låg på  
Koges ved svag varme i 15 min. Til alt er mørt  
Jævn saucen med lidt maizena  
Smag til med salt, peber og sennepspulver.  
Anrettes med kartoffelmos, samt surt  
Tid til servering  

Dagens tallerken, Bøf Stroganoff med kartoffelmos og surt,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Previous Post: « Engelsk bøf med bløde løg, hvide kartofler og mormor salat
Next Post: Gæstemiddag “Mormor’s ønske” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme