![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0145k689.jpg)
Endnu en gammel ret i Danmark kaldet rullesteg med svesker
og i Italien er det porchetta, men med lidt andre krydderier i,
kært barn mange navne.
Vi steger den i trykkogeren, så er den færdig på 30 – 40 min.
Når man gør det på denne måde, har man den fulde smag
fra kødet, intet går til spilde eller fordamper, det hele bliver i gryden.
Vi går til den.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0108k689-1.jpg)
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
1 stk. rullesteg ca. 800 g
4 stk. laurbærblade
½ l. vand
25 g smør/fedtstof
15 – 20 g smør/fedtstof (til smørbolle)
2 – 3 spsk. hvedemel til smørbolle
200 g rødkål
6 stk. kartofler
Vi starter med at brune stegen i trykkogeren godt på alle sider.
Til dette bruger vi smør/fedtstof
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0135k689.jpg)
Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem møre ca. 20 min
Når stegen er godt brunet tilsættes ½ l. vand og laurbærbladene
Krydr med salt og peber
Læg låg på trykkogeren og sæt tryk på (god varme)
Når man kan høre ventilen, dæmpes varmen til 3 (ud af 9)
Steger nu i 30 min.
Rør en smørbolle sammen (smør/fedtstof og mel røres godt sammen)
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0136k689.jpg)
Varm rødkålen i en lille gryde
Når stegen er færdig, tages den op af gryden og skæres i pæne skiver
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0143k689.jpg)
Stegeskyen koges op igen og smørbollen tilsættes lidt ad gangen
Sammen med en lille sjat piskefløde
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0142k689-1.jpg)
Til ønsket konsistens er opnået
Tilsæt lidt kulør, hvis det ønskes
Smag til med salt og peber evt. lidt gele
Så er det tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0145k689.jpg)
Dagens tallerken, Rullesteg med svesker, rødkål og brun sovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar