• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rullesteg med svesker stegt i trykkoger, rødkål og brun sovs

30. september 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

Endnu en gammel ret i Danmark kaldet rullesteg med svesker
og i Italien er det porchetta, men med lidt andre krydderier i,
kært barn mange navne.  

Vi steger den i trykkogeren, så er den færdig på 30 – 40 min.  
Når man gør det på denne måde, har man den fulde smag
fra kødet, intet går til spilde eller fordamper, det hele bliver i gryden.  
Vi går til den. 

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
1 stk. rullesteg ca. 800 g
4 stk. laurbærblade
½ l. vand
25 g smør/fedtstof
15 – 20 g smør/fedtstof (til smørbolle)
2 – 3 spsk. hvedemel til smørbolle
200 g rødkål
6 stk. kartofler

Vi starter med at brune stegen i trykkogeren godt på alle sider.  
Til dette bruger vi smør/fedtstof

Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem møre ca. 20 min  
Når stegen er godt brunet tilsættes ½ l. vand og laurbærbladene  
Krydr med salt og peber
 
Læg låg på trykkogeren og sæt tryk på (god varme)  
Når man kan høre ventilen, dæmpes varmen til 3 (ud af 9)  
Steger nu i 30 min.  
Rør en smørbolle sammen (smør/fedtstof og mel røres godt sammen)

Varm rødkålen i en lille gryde  
Når stegen er færdig, tages den op af gryden og skæres i pæne skiver

Stegeskyen koges op igen og smørbollen tilsættes lidt ad gangen  
Sammen med en lille sjat piskefløde

Til ønsket konsistens er opnået  
Tilsæt lidt kulør, hvis det ønskes  
Smag til med salt og peber evt. lidt gele  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Rullesteg med svesker, rødkål og brun sovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Rullesteg med svesker i trykkoger rødkål og brun sovs

Previous Post: « Brunkål med flæsk i Trykkoger
Next Post: Gammeldaws Stegeben eller Gnaveben i trykkoger »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme