• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Brunkål med flæsk i Trykkoger

28. september 2015 by John Frøslev 3 kommentarer

En gammel dansk ret som deler vandene i to, er brunkål med flæsk.
En meget smagfuld ret og når man nu er i gang så lav lidt rigeligt.
Laver man det i en trykkoger, (se den her), er det klar på 25 min.  

Når kødet er skåret ud i skiver på ca. 10 – 15 mm tykkelse.  
Kan også koges i en almindelig gryde  
Så skal retten simre i 2 – 3 timer, men væsken stille koger værk.
Den må dog ikke koge tør.  
Det kan fryses ned og man har hurtig mad en anden dag.  
Vi ser på det.

Ingredienser.:(10 – 12 pers)  
2 stk. hvidkålshoveder, a’ ca. 2 kg
8 spsk. rørsukker/sukker med top
75 g smør
En dusk timian, frisk
1 spsk. allehånde, hele
8 stk. laurbærblade
3 kg. Kødfuldt flæsk, bov, bovsnitte og bovsteak
Start med at flække hvidkålen, fjern stokken og snit hvidkålen fint

Drys sukkeret i et fint lag i bunden af trykkogeren

Smelt sukkeret i trykkogeren til en brun karamel

Der må ikke røres i det før det er smeltet næsten helt  
Tilsæt smørret og rør rundt

Tilsæt den snittede kål lidt ad gangen og rør rundt

Når al kål er tilsat og faldet lidt sammen

Tilsættes kødet, lav en fordybning i kålen og læg kødet i denne

Tilsæt krydderierne  
Dæk kødet med kål og sæt låget på trykkogeren

Kog op til god varme til der er tyk på gryden, derefter skrues
ned til middel varme. Skal nu koge i ca. 25 – 30 min
Flæsket er nu så mørt at det falder fra hinanden

Serveres med rugbrød og sennep  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Brunkål med flæsk, rugbrød og sennep,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Brunkål med flæsk i trykkoger

Previous Post: « EstoFado De carne en Español (oksekøds gryderet fra Spanien)
Next Post: Rullesteg med svesker stegt i trykkoger, rødkål og brun sovs »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Flouberg

    6. oktober 2016 kl. 7:41

    Er i dag, ved at afprøve din opskrift, så du putter kryderrier i det har jeg aldrig før gjort, sparng laurbærblade over har ikke nogen 🙂

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme