• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

EstoFado De carne en Español (oksekøds gryderet fra Spanien)

23. september 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

Vi går i det spanske køkken i dag og tilbereder en spansk, meget
velsmagende gryderet. En gryderet er en kulinarisk proces og en
kombination af faste fødevarer ingredienser, der bliver kogt/stegt
i væske og serveret i den resulterende sauce.

Gryderetter koges typisk ved en relativt lav temperatur, (simmeret)
gør det muligt at blande varianter.
Vi prøver med noget spansk

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
600 g oksekød i tern
1 spsk. røget paprika
2 – 3 spsk. olivenolie
2 stk. gulerødder, skåret i skiver
2 stk. rødløg, hakket groft
2 fed hvidløg, i skiver
70 g tomatpuré
1½ spsk. mel
5 dl. Rødvin
1 tsk. Timian, tørret
3 stk. appelsiner
500 g kartofler
200 g chorizo
1½ – 2 dl. Grønne/sorte oliven uden sten
Salt og peber
Lidt frisk timian
2½ dl. Vand
1½ dl. Sukker

Start med at skærer kødet i solide tern, hvis det
ikke allerede er gjort. Krydr med salt, peber og paprika
Varm en stegepande op og tilsæt olivenolie
Skræl gulerødderne, pil løgene og hvidløgene,
skær dem i skiver, løg i tern

Brun kødet på panden, gerne af flere omgange

Brunes på begge sider  

Tag kødet fra panden og tilsæt gulerødder, løg, mel, hvidløg og tomatpuré
Sauter det ca. 1 minut

Tilsæt vin og tørret timian og bring det i kog.
Når panden er kogt af ca. 2 – 3 min. Hældes det
hele over i en gryde
Skræl skallen af 2 appelsiner med tyndskrælleren

Skær skrællerne i tynde strimler
Pres saften af 3 appelsiner og hæld saften i gryden

Lad det koge ved svag varme, indtil kødet er mørt ca. 1 – 2 timer
Kom 2½ dl. Vand i en lille kasserolle med 1½ dl. Sukker
Varm det op og tilsæt appelsinstrimlerne  

Skal nu koge til de er bløde og karamelliseret

Tages fra varmen og gemmes til anretningen
Kartoflerne skæres i grove stykker

Chorizo pølsen skæres i 1 cm. Stykker
Steg pølsen på panden og læg dem til side

Steg kartoffel stykkerne i pølsens fedt til de får lidt farve

Stil til side
Når kødet mangler ca. 20 min. I at være mørt.
Tilsættes pølsen og kartoflerne og koger i ca. 20 min

Krydr med salt og peber
Anret retten med karamelliseret appelsin strimler og oliven i skiver

Drys lidt frisk timian over inden serveringen
Så er det tid til servering

Dagens tallerken, EstoFado De carne en Español,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: EstoFado De carne en Español

Previous Post: « Farseret hvidkål med stegt kål, kartofler og hvid sovs med muskat
Next Post: Brunkål med flæsk i Trykkoger »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lone Sletten

    3. marts 2024 kl. 19:23

    Der står ikke hvornår der skal bruges mel.

    Svar
    • John Frøslev

      8. marts 2024 kl. 12:19

      Hej Lone,
      Tusinde tak for din respons, melet drysses i/over grøntsagerne når du tilsætter dem til gryden, det har
      kun det formål, at tykne saucen lidt.
      mange hilsner
      John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme