• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Boghvedegrød (Glutenfri)

16. december 2019 by John Frøslev 7 kommentarer

I dag laver vi den Fynske nationalret, boghvedegrød og som i
1656 blev kaldt ”Fynbogrød” og i Sønderjylland kaldes den tarregrød,
kært barn har mange navne.

Det er meget almindeligt, at folk tror boghvede er en kornsort.
Det er det ikke, det er en plante noget i stil med en staude,
på ca 150 cm i højden og som får nogle frø der ligner bøgens
frugter, bog deraf navnet og som har været dyrket i mange
hundrede år. Er nu desværre på tilbagegang, det er både synd
og skam, fordi det er en velsmagende og meget mættende og sund grød.

Vi skal i gang

Ingredienser.:(2 pers)
8 dl mælk (kan også laves på vand)
110 g boghvedegryn
½ tsk salt
1 dl vand
Tilbehør
Smør
Kanelsukker
Evt. sirup

Start med en gryde, kom vandet i og varm op

Tilsæt mælk og varm forsigtigt op

Tilsæt boghvedegryn under omrøring og få det i kog igen

Lad grøden simre i ca 30 – 45 minutter
Der skal røres ofte, så grøden ikke brænder på.
Tilsæt salt
Bland 4 spsk sukker og 1½ – 2 tsk kanel
Server grøden med en smørklat og kanelsukker
Evt sirup i stedet for smør

Dagens tallerken, Boghvedegrød med kanelsukker og smør, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grød

Previous Post: « Gæstemiddag “Gris på gaflen med et tvist af vand og sol”
Next Post: Klipfisk, kogt »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme