I dag laver vi den Fynske nationalret, boghvedegrød og som i
1656 blev kaldt ”Fynbogrød” og i Sønderjylland kaldes den tarregrød,
kært barn har mange navne.
Det er meget almindeligt, at folk tror boghvede er en kornsort.
Det er det ikke, det er en plante noget i stil med en staude,
på ca 150 cm i højden og som får nogle frø der ligner bøgens
frugter, bog deraf navnet og som har været dyrket i mange
hundrede år. Er nu desværre på tilbagegang, det er både synd
og skam, fordi det er en velsmagende og meget mættende og sund grød.
Vi skal i gang
Ingredienser.:(2 pers)
8 dl mælk (kan også laves på vand)
110 g boghvedegryn
½ tsk salt
1 dl vand
Tilbehør
Smør
Kanelsukker
Evt. sirup
Start med en gryde, kom vandet i og varm op
Tilsæt mælk og varm forsigtigt op
Tilsæt boghvedegryn under omrøring og få det i kog igen
Lad grøden simre i ca 30 – 45 minutter
Der skal røres ofte, så grøden ikke brænder på.
Tilsæt salt
Bland 4 spsk sukker og 1½ – 2 tsk kanel
Server grøden med en smørklat og kanelsukker
Evt sirup i stedet for smør
Dagens tallerken, Boghvedegrød med kanelsukker og smør, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar