• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kabuli palaw

22. juni 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Kabuli palaw er en nordafghansk, lække pilaf,
der består af dampet ris blandet med rosiner, gulerødder
og lam/okseskank.

Det er en af de mest populære retter i Afghanistan og
betragtes som afghansk nationalret.
Køkkenet kalder  

Ingredienser:(4 pers.)
600g okseskank(ossobuco) i tern på ca. 4 x 4 cm.
Oli til friture ca. 1 – 2 liter
400g Basmatiris
4 stk. gulerødder, store
2 stk. Zittauerløg, store
2 stk. citroner
1 håndfuld udblødte mandler, splittede
1 håndfuld hakkede pistaciekerner
1 håndfuld Rosiner
3 spsk. Spidskommen, knust
2 tsk. kardemomme, knust
3 fed hvidløg
5 – 6 spsk. Sukker
Salt og peber
et drys persille til pynt

Start med at tænde ovnen på 160 gr
Hak løgene fint
Skær kødet ud i store tern ca. 4 x 4 cm

Gem marvbenene til senere
Varm en ovnfast gryde op ved høj varme

Brun kødet grundigt af, og tag kødet op på en tallerken
Tilsæt løg, marvben og lad dem stege til løgene er klare.

Krydr med salt ogpeber, tilsæt kødet og vand,
så kødet er dække 2/3 op

Læg låg på gryden
Steg det hele i ca. 2½ time i ovnen til det er mørt
fjern marvbenene

Skær gulerødderne i tynde stave

Varm olien op til ca.160 gr.

Steg gulerodsstavene i olien til de er møre
Tag gulerødderne op af gryden, dryp dem grundigt af
Drys dem to spsk. Sukker og kardemomme
Rosinerne steges også i olien ca. 2 – 3 min.

Bland rosiner og gulerodsstrimler i en skål
Skyl risene i en sigte og kog dem helt møre,
Så de kan moses mellem fingrene
Dræn risene for vand og tilsæt spidskommen,

Mandler, pistaciekerner og lidt salt.
Citronsaft af to citroner og hvidløgsfed blendes sammen
Sigtes og gemmes til senere
Når kødet er færdigt, sies væden fra og gemmes
Smelt det resterende sukker på en pande

Til det tager lidt farve
Tilsæt ca. ½ liter af væden fra kødet

Lad det koge ind til ca. 1/3
Vend saucen sammen med risene
bland kød, gulerødder og rosiner med risene
Lige før serveringen hældes citron-hvidløgssaften over risene

Klar til servering.

Dagens tallerken, Kabuli palaw, hvidløgsflüte og citron,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Kabuli palaw med hvidløgsflüte og citron

Previous Post: « Svinemørbrad a la thai med ris og broccoli
Next Post: Rådhuspandekager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme