• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rådhuspandekager

23. juni 2018 by John Frøslev 1 kommentar

Den klassiske specialitet fra Københavns rådhus, de berømte
Rådhuspandekager er en specialitet, der består af tynde pandekager
rullet sammen med appelsincreme, smurt med et tyndt lag
abrikosmarmelade og drysset med mandelsplitter.
De fyldte pandekager serveres kolde og bliver brugt til officielle
receptioner og festligheder på Københavns Rådhus.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(ca. 16 stk.)  
150g hvedemel
2½ dl. Sødmælk
3 stk. æg
1 dl. Lys øl
50g smør, brunet
75g sukker
10g salt
Alle ingredienser blandes til en klumpfri masse

Hviler tildækket i køleskabet i min. 60 min.  
Dejen kan med fordel blandes dagen før  
Pandekagerne bages ved middelhøj varme og holdes tildækket indtil brug.  

Appelsincreme:
½ liter sødmælk
75g sukker
1 stk. past. Æggeblomme
2 tsk. sukker
40g maizena
1 stk. valiljestang
3 blade husblas
2 tsk. fintrevet økologisk appelsinskal
1 lille glas Cointreau
1½ dl. Fløde(flødeskum)
Appelsincreme: 
Lav cremen og abrikossyltetøj dagen før det skal bruges  
Kom vaniljekorn og stang i en gryde med mælk, majsstivelse,
æggeblomme og sukker    
Pisk det godt sammen  
Kog cremen under omrøring ca. 4 min.  
Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5 – 10 min.  
Knug vandet fra, tilsæt husblassen i den varme creme og rør,
til den smelter  
Hæld cremen i en skål og drys med lidt sukker

Lad cremen blive kold  
Næste dag piskes cremen helt glat  
Smag den til med Cointreau og appelsinskal

Let cremen med 1½ dl. Pisket fløde

Med en sprøjtetyl 18 mm lægges en stribe af Cremen,
tværs over pandekagen
Ved siden af en tynd stribe abrikossyltetøj eller smør et tyndt lag
abrikossyltetøj på hele pandekagen 

Pandekagen rulles omkring creme og abrikossyltetøj  
Skær enderne til så de står pænt og lige

Abrikossyltetøj:
150g abrikoser, tørrede
2 – 3 spsk. Flormelis
Saften af 1 appelsin (det skal være appelsin) eller 1 dl. Æblejuice
25g mandler/cashewnødder til pynt
Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukke og vand

Abrikoserne skal småkoge ca. ½ time ved svag varme

Kom abrikoser og lidt væske i en blender

Blend evt. til en ensartet konsistens

Mandler/cashewnødder ristes på en varm tør pande til de får lidt farve.

Marmeladen smøres på toppen af pandekagerne og drysses med
ristede mandler/cashewnødder

Pandekagerne kan også afpyntes med diverse ristede nødder
eller frisk bær. Opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.
Det er tid til servering.

Dagens dessert, Rådhuspandekager med abrikos og appelsincreme,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk, Dessert Tags: Rådhuspandekager med abrikos og appelsincreme

Previous Post: « Kabuli palaw
Next Post: Grillet svinebryst med rabarber-BBQ »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme