
Den klassiske specialitet fra Københavns rådhus, de berømte
Rådhuspandekager er en specialitet, der består af tynde pandekager
rullet sammen med appelsincreme, smurt med et tyndt lag
abrikosmarmelade og drysset med mandelsplitter.
De fyldte pandekager serveres kolde og bliver brugt til officielle
receptioner og festligheder på Københavns Rådhus.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(ca. 16 stk.)
150g hvedemel
2½ dl. Sødmælk
3 stk. æg
1 dl. Lys øl
50g smør, brunet
75g sukker
10g salt
Alle ingredienser blandes til en klumpfri masse

Hviler tildækket i køleskabet i min. 60 min.
Dejen kan med fordel blandes dagen før
Pandekagerne bages ved middelhøj varme og holdes tildækket indtil brug.

Appelsincreme:
½ liter sødmælk
75g sukker
1 stk. past. Æggeblomme
2 tsk. sukker
40g maizena
1 stk. valiljestang
3 blade husblas
2 tsk. fintrevet økologisk appelsinskal
1 lille glas Cointreau
1½ dl. Fløde(flødeskum)
Appelsincreme:
Lav cremen og abrikossyltetøj dagen før det skal bruges
Kom vaniljekorn og stang i en gryde med mælk, majsstivelse,
æggeblomme og sukker
Pisk det godt sammen
Kog cremen under omrøring ca. 4 min.
Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5 – 10 min.
Knug vandet fra, tilsæt husblassen i den varme creme og rør,
til den smelter
Hæld cremen i en skål og drys med lidt sukker

Lad cremen blive kold
Næste dag piskes cremen helt glat
Smag den til med Cointreau og appelsinskal

Let cremen med 1½ dl. Pisket fløde

Med en sprøjtetyl 18 mm lægges en stribe af Cremen,
tværs over pandekagen
Ved siden af en tynd stribe abrikossyltetøj eller smør et tyndt lag
abrikossyltetøj på hele pandekagen

Pandekagen rulles omkring creme og abrikossyltetøj
Skær enderne til så de står pænt og lige

Abrikossyltetøj:
150g abrikoser, tørrede
2 – 3 spsk. Flormelis
Saften af 1 appelsin (det skal være appelsin) eller 1 dl. Æblejuice
25g mandler/cashewnødder til pynt
Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukke og vand

Abrikoserne skal småkoge ca. ½ time ved svag varme

Kom abrikoser og lidt væske i en blender

Blend evt. til en ensartet konsistens

Mandler/cashewnødder ristes på en varm tør pande til de får lidt farve.

Marmeladen smøres på toppen af pandekagerne og drysses med
ristede mandler/cashewnødder

Pandekagerne kan også afpyntes med diverse ristede nødder
eller frisk bær. Opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.
Det er tid til servering.

Dagens dessert, Rådhuspandekager med abrikos og appelsincreme,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar