• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet svinebryst med rabarber-BBQ

26. juni 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Svinebryst er en lidt overset udskæring, bliver faktisk kun brugt til
stegeflæsk, hvad nu også er fremragende. Stegt helt uden sværd
udskåret på en lidt speciel måde og en tur på grillen, er en rigtig
lækker måde at tilberede svinebrystet på.  
Køkkenet kalder 

Ingredienser: (4 – 6 pers.)  
800g helt svinebryst uden svær
1 spsk. Hele grønne kardemommekapsler
1 spsk. Korianderfrø
1 spsk. Stødt kanel
1½ spsk. Havsalt
Friskkværnet peber  
BBQ sauce: 
400g rabarber
½ rød chili
2 stk. Skalotteløg
1 stk. Ingefær ca. 4 cm.
175g honning
3 spsk. Æbleeddike
1 spsk. Havsalt
Friskkværnet peber

Skær svinebrystet over på langs  
Skær en masse snit i hver enkelt stykke på kryds og tværs  
Så der nærmest får guirlandeform men stadig hænger sammen  
Knus kardemommekapslerne i en morter så de sorte frø bankes ud  
Fjer de grønne og nu tomme frøkapsler og knus de sorte frø  
Tilsæt korianderfrøene og knus også dem  
Bland med kanel, peber og salt

Gnid denne kryddersalt ind i de udkårende svinebryster  
Lad dem nu hvile i min. 2 timer på køkkenbordet  
Rabarber BBQ: 
Vask og skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 2 – 3 cm.  
Skær løgene i grove stykker, befri chilien for kerner og  
Skræl ingefæren og skær den i små tern.  

Kom det hele i en stor gryde   
Tilsæt honning, eddike, salt og peber  
Kog op og lad det koge i ca. 10 -15 min.  
Det må gerne koge lidt kraftigt, da noget af væsken fra rabarberne
gerne må fordampe, træk det fra varmen og lad det køle lidt af

Hæld det i en blender og husk at starte på lav hastighed  
Blend kort til saucen får en glat konsistens

På Grillen:
Sørg for at grillen er godt varm  
Gril svinebryst-stykkerne grundigt på alle sider og vend det hyppigt  
På direkte varme, antænder fedtet som smelter fra,
flyt det til indirekte varm

Fortsæt indtil kødet er brunet af og har fået en flot brun farve  
Pensel nu med rabarber-BBQ- saucen på alle sider af kødet

Og træk kødet til indirekte varme  
Lad BBQen glacere ind i kødet, vend det og pensel igen på den
anden side, fortsæt med at vende og pensle indtil ca. 2/3 af
BBQ-saucen er glaceret ind i kødet  

Kom svinebrysterne i en bakke der kan tåle varmen  
Hæld lidt mere af BBQ-saucen ved og kom låg på grillen  
Skrue ned for spjældet og lad svinebrysterne stege i ca. 20 – 25 min.  

Tag det ud og skær det i grove stykker  
Server det sidste rabarber BBQ sauce til.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grillet svinebryst med rabarber-BBQ,
grillet hjertesalat med citronfløde og brød,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter, Gris Tags: Grillet Svinebryst med rabarber-BBQ

Previous Post: « Rådhuspandekager
Next Post: Grillet Hjertesalat med citronfløde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme