• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Hjertesalat med citronfløde

26. juni 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Hjertesalat er en meget sprød salat med en mild smag. Hjertesalat kan
bruges som alle andre salater, men er specielt velegnet sammen med
avocado, mozzarella og kartofler, da den ikke falder sammen.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers.)  
4 stk. hjertesalat
8 stk. forårsløg
2 – 3 skiver daggammel brød
5 – 6 spsk. Olivenolie
6 stk. radiser
1 stk. agurk
2 stk. forårsløg
2 dl. Krydderurter, friske hakkede, purløg, kørvel, estragon
Citronfløde:
2½ dl. Piskefløde
1 stk. citron
Salt og peber
Start med at vaske og skylle hjertesalaten og forårsløgene  
Skær øverste grønne top og bunden af forårsløgene  
Skær det alleryderste af bunden på hjertesalaterne  
Skær derefter hvert salathoved midtover på langs

Vend forårsløg og hjertesalat med 3 spsk. Olivenolie  
Skær brødet i 4 – 5 mm tykke skiver, pensel dem let med olivenolie  
Grill først forårsløgene, de skal være bløde og tilberedte  
Gril salaterne meget kort, de skal have farve, men være med bid og
sprøde i midten

Grill brødskiverne til de er gyldne med grillstriber  
Skær brødet i mindre mundrette stykker.
Citronfløde: 
Kom fløden i en lille skål, riv citronskallen og pres saften i  
Til sæt lidt havsalt og peber  
Rør forsigtigt rundt med en ske – kun 2 omgange i citronfløden  
Lad det nu stå i mindst 30 min. og gerne 1 time
Herefter vil fløden være en anelse klumpet. Men rør det ud med en ske til
en ensartet konsistens  
Salat: 
Skyl agurken og radiserne, skær agurken i mundrette stykker  
Skær radiserne i kvarte på langs  
Skyl forårsløgene og skær rødder og det øverste af toppe af  
Snit forårsløgene meget fint i små ringe.  

Vend de grillede salathoveder og løg sammen med de rå grøntsager,
snittede forårsløg og krydderurter
Kom en tynd stribe af flødedressingen over  
Og fordel de grillede brød croutoner over salaten.  
Det er tid til servering.

Dagens salat, Grillet Hjertesalat med citronfløde, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter, Tilbehør Tags: Grillet Hjertesalat med citronfløde

Previous Post: « Grillet svinebryst med rabarber-BBQ
Next Post: Stegt Laks med cremet spinat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme