• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt Laks med cremet spinat

30. juni 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Laks eller atlantisk laks er en anadrom fiskeart, der lever i vandløb og
floder med  udmunding i Atlanterhavet.
Med laks kan også menes slægten Salmo, der omfatter knap 50 arter,
heriblandt ørred  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
400 g kartofler, små
½ bundt persille
250 g Spinat, frisk
1 spsk. Olie,
rasp
Salt og peber
½ – 1 dl. Piskefløde
2 stk. laksefileter
Olivenolie/smør
1 stk. citron
Start med at skylle kartoflerne og koge dem møre i letsaltet vand.  
Pil kartoflerne og hold dem varme  
Skyl og hak persille, til kartoflerne ved anretningen

Skyl spinaten og kom det i en stor gryde med rapsolie og et drys salt

Lad spinaten blive blank og blød

Kom det i en sigte og lad væden løbe fra  
Kom spinaten tilbage i gryden med fløde    
Og lad fløden creme spinaten  
Smag til med salt og peber  
Steg laksen i en spiseskefuld olivenolie og lidt smør

Steg på høj varme på skinsiden i ca. 4 – 6 min. Krydr med lidt salt  
Skrue ned til middel varme og vend laksen til kødsiden. Efter et par min
trækkes panden fra varmen
Laksen steger nu færdig på eftervarmen fra panden  
Citronen skæres i både. Ved servering trækkes skinnet af laksen  
Serveres samme med den cremede spinat og pilkartofler  
Med et drys persille og citronbåde ved siden af.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Stegt Laks med cremet spinat, pilkartofler og
citronbåde, velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Stegt Laks med cremet spinat

Previous Post: « Grillet Hjertesalat med citronfløde
Next Post: Sous Vide Vikingkøller med bagte krydret bådkartofler og coleslaw »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme