Nu er det blevet muligt, at købe Sous Vide behandlet udskæringer
af kød i supermarked. Sous Vide-metoden består af, at kødet
vakuumeres med krydderier og fedtstof.
Lægges i vandbad som langsomt stiger i temperatur til det du ønsker
kødet skal have når det er færdigtilberedt.
Efterfølgende giver man det en stegeskorpe på grill eller pande og
man har et utroligt lækkert og meget mørt stykke kød.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2 pers.)
2 stk. sous vide grillkøller (spoleben skank)
500g kartofler
1 dl. Olivenolie
1 tsk. paprika
Salt og peber
Hvidløgssalt
200g coleslaw salat
Start med at tænde grillen eller ovnen
Gril køllerne på direkte varme ca. 6 min på hver side
Vend dem jævnligt I ovnen på 200 gr. i 20 min.
Skrab eller skræl kartoflerne
Skær dem ud i både, og læg dem i koldt vand ca. 30 min.
Bland olie og krydderierne sammen
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dryppe af
Læg dem på et rent viskestykke og dup dem helt tørre
Kom kartoffelbådene i en stor frysepose eller skål
Tilsæt krydderolien til posen/skålen med kartoflerne
Ryst posen godt så olien fordeler sig på alle kartoffelbådene
Fordel kartoffelbådene på en bradepande med bagepapir
Tæt dem i ovnen i ca. 45 min. på 175 gr.
Når kartoflerne har den ønskede kulør
Serveres de som tilbehør til Grillet Vikingkøller.
Coleslaw blandes med dressingen og er klar til servering.
Det er tid til servering
Dagens tallerken. Sous vide vikingkølle med krydret bådkartofler
og coleslaw, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar