• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pandestegt rødfisk a la provencale

7. juli 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Rødfisken har en aborrelignede kropsform.
Den har en orangerød ryg med store, ru skæl, og den har store pigge,
der dog ikke er giftige. Rødfisk lever mest i kolde og dybe farvande.

Rødfisken lever af lyskrebs, torskeyngel, lodde og tanglopper. Kødet er
meget fast og minder i smagen om krabbe. Rødfisken er en mager fisk,
den er særlig rig på selen.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
2 stk. rødfiskefileter
Salt og peber
2 spsk. Olie til stegning
1 spsk. Olivenolie
½ bakke cherrytomater
2 fed hvidløg
1½ – 2 spsk. Olie til stegning
½ ds. Artiskokhjerter i vand
3 stk. små kogte kartofler
½ bundt timian
1 pk. Tang (købt hos fiskemanden)
Start med at gnide fisken med olivenolie

Krydr stykkerne med salt og peber på begge sider  
Hæld væden fra artiskokkerne i en sigte  
Hak dem groft  
Skær kartoflerne i mindre stykker

Skær tomaterne i halve, eller kvarte  
Pil og snit hvidløgsfed i skiver

Hak timianbladene groft  
Varm olien til den varme salat op på en pande  
Tilsæt hvidløgsskiverne og rist den gyldne

Tilsæt herefter tomater, artiskokstykkerne, kartofler og timian  
Lad det simre et par minutter, tages herefter fra varmen og trækker
et par min. Steg fisken på en meget varm pande med lidt olie

Steg rødfisken et par min. på hver side  

Serveres på en bund af den varme salat  
Der på den stegte fisk pyntet af med tang.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken. Pandestegt rødfisk a la provencale med tang,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Pandestegt Rødfisk a la provencale

Previous Post: « Sous Vide Vikingkøller med bagte krydret bådkartofler og coleslaw
Next Post: Stegt Lever med æbler, løg og balsamico »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme