• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt Lever med æbler, løg og balsamico

12. juli 2018 by John Frøslev 2 kommentarer

Her er sommerudgaven af stegt lever. En let og smagfuld ret med
masser af smag, serveret med et godt stykke brød til.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 pers.)  
500g Svine eller kalvelever
2 stk. skalotteløg
2 stk. Æbler, syrlige
½ dl. Balsamico, gerne en tyk og lageret udgave
1 spsk. Honning
2 stk. rosmarinstilke
50g smør
2 spsk. Olivenolie
3 – 4 spsk. Hvedemel
Salt og peber

Start med at pudse leveren af fri for blodåre  
Skær leveren i lidt tykke skiver (hvis det ikke er gjort)  
Skær løgene i ringe eller skiver  
Skær æblerne i både og fjern kernehuset  
Træk bladene af rosmarinstilkene og hak dem fint  
Bland mel, salt og peber på en tallerken

Pudre leverskiverne i melblandingen  
Varm panden godt op  
Tilsæt olivenolie og 10 g smør

Steg leverskiverne på panden i ca. 2 – 4 min. på hver side

Tag dem af panden og lad dem hvile på en varm tallerken  
Løgene tilsættes panden og brunes i halvdelen af smørret

Når løgene næsten er færdige, skrabes de lidt samme  
Tilsæt æblerne og steg dem ved siden af løgene  
Når løgene er færdige, tages de fra og æblerne fortsætter med at stege

Når æblerne har tage farve, tilsættes rosmarin, balsamico og honning  
Kog det kort igennem til en sirup og smag til med salt og peber  
Fordel æbler, løg og stegesirup ud over den stegte lever server straks.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Stegt lever med æbler, løg, balsamico og flüte.
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Stegt lever med æbler løg og balsamico

Previous Post: « Pandestegt rødfisk a la provencale
Next Post: Gæstemiddag “Sol og Sommer” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme