• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Chefkokkens favorit

19. april 2017 by John Frøslev 1 kommentar

I dag komponerer vi en dejlig farsret, specielt til de mange
husmødre som har ude-job.
Denne ret kan tilberedes om morgenen og så stillet koldt,
indtil den skal i ovnen ca. 50 min. før den skal spises.

Smager vidunderligt med stuvet ærter og gulerødder.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)
250 g Oksefars
250 g Flæskefars
1 stk. æg
2 dl. Vand
1 dl. Hvedemel
2 stk. løg
2 stk. æbler
1 pk. bacon
Salt og peber

Start med at pille løgene og skræl æblerne
Rør det hakkede kød med æg, mel, vand, salt og peber

Til en fin fars
Hak løgene og skær de skrællede æbler i fine tern

Tag et ovnfast fad på ca. 1 liter
I bunden lægges et lag fars

Her over et lag hakket løg og æble
Så fars og igen æble og løg
Og til sidst fars

Der dækkes med skiver af bacon
Steg farsretten i ca. 50 min ved 210 gr

Server retten direkte fra fadet med stuvede ærter og gulerødder
Evt. en grøn salat

Stuvede ærter og gulerødder:
250 g ærter/gulerødder
2½ dl. Vand
25 g flydende fedtstof/smør
2½ spsk. Mel
1 tsk. sukker
Salt og peber
Kom ærter og gulerødder i en lille gryde, direkte fra frost

Tilsæt 2½ dl. Vand til gryden med ærter og gulerødder
Kog op og lad det simre i ca. 10 min
Rør en smørbolle af fedtstof/smør og mel 

Rør det glat og blank
tilsæt smørbollen lidt ad gangen til ærter/gulerødder
tilsæt så meget smørbolle til den ønskede konsistens er opnået

Smag til med salt, peber og sukker
så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Chefkokkens favorit med stuvede gulerødder/ærter
og kartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris, Okse Tags: Chefkokkens favorit

Previous Post: « Cremet Kartoffel – Porre suppe med dukkah
Next Post: Skagen – fisk på kartoffelkompot og med beurre blanc »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme