• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Cremet Kartoffel – Porre suppe med dukkah

16. april 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Vi pifter kartoffelsuppen op med den arabiske krydderi blanding: dukkah.
Dukkah er et egyptisk krydderi, bestående af en blanding af urter, nødder
og krydderier.  

Det bruges typisk som en dip med brød eller friske grøntsager.
Ordet dukkah er afledt fra arabisk, blandingen kan variere fra
sælger til sælger, selvom der er fælles ingredienser i blandingen,
såsom sesam, koriander og spidskommen, salt og peber.  

Dukkah bliver nu populær i nogle lande uden for Egypten, i USA har
den fået eksponering gennem store tv-shows. I Australien fabriker flere
virksomheder det i forskellige varianter.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers)  
Suppe:
500 g kartofler
3 stk. porre
2 spsk. Olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 liter bouillon, evt. hønsebouillon
2½ dl. Kokosmælk
Salt og peber
Lidt friske koriander
4 skiver hvedebrød, daggammelt
3 – 4 spsk. Olivenolie
Dukkah:
20 g mandler
20 g hasselnødder
1 spsk. Sesamfrø
1 spsk. Korianderfrø, hele
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. spidskommen
½ tsk. peber, sort
½ tsk. flagesalt
Start med at riste nødder og mandler

På en tør varm pande, til de får farve  
Tag nødderne af panden og hak dem groft  
Rist resten af krydderier og peberkorn

Til de begynder at dufte  
Tag krydderierne af panden  
Stød dem i en morter, eller i en krydderikværn  
Bland krydderierne med de hakkede nødder

Lad blandingen afkøle  
Er nu klar til brug
Suppe:
Skræl kartoflerne og rens porrerne, skær dem i skiver

Varm olie i en gryde og svits kartofler, porre og presset hvidløg  
samt krydderierne, uden det tager farve

tilsæt bouillon, læg låg på gryden  
Lad suppen simre i ca. 20 min.  
Tilsæt kokosmælk til suppen,  
Blend suppen på blenderen eller med en stavblender

Skal have en cremet konsistens  
Hæld den blende suppe tilbage i gryden  
Varm suppen op og smag til med salt og peber  
Skær brødet i stænger og vend den i olivenolie

Læg brødstængerne på en bageplade med bagepapir  
Rist dem i ovnen på 200 gr. i ca. 10 min. til de er gyldne  
Suppen serveres med grovhakkede friske koriander,
dukkah og brødsticks.  
Klar til servering.

Dagens tallerken, Cremet kartoffel- porre suppe med dukkah og
brødsticks, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe Tags: Cremet Kartoffel - Porre suppe med dukkah

Previous Post: « Entrecote med sauteret grøntsager
Next Post: Chefkokkens favorit »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme