• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Entrecote med sauteret grøntsager

13. april 2017 by John Frøslev 5 kommentarer

Entrecoten sidder i forlængelse af højreb og er egentlig en del
af fileten med god fedtmarmorering. Den udskæres typisk til bøffer.
Kødet er velmarmoreret og egner sig godt til pandestegning.

Der er godt med smag i kødet, og det behøver ikke mere krydring
end salt og peber. Stegetiden er ca. 2½ min på hver side afhængig
af tykkelsen og hvor rødt man ønsker sit kød.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers)  
2 stk. Entrecote a’ ca. 250 g
2 stk. Gulerødder
2 – 3 stk. Forårsløg
½ stk. rød peber
½ stk. Broccoli
3 stk. kartofler
1 spsk. Smør
Salt og peber
4  – 6 stk. fennikelfrø
1 – 1½ dl. Fløde

Start med at rense grøntsagerne
Skær dem i små stykker

Del broccolien i små buketter  
Skær kartoflerne i skiver
På en brandvarm tør pande, brunes entrecoterne,
vend dem når de er godt brunet af

Skru ned for varmen, kom en spsk. smør på panden
Tilsæt peber til smørret og steg entrecoterne færdig på panden
Vend dem ca. hvert minut
Lad kødet trække i mindst 10 min. Inden servering
Imens sauteres grøntsagerne møre ved svag varme

Start med de grøntsager som skal have længst tid på varmen
Tilsæt ca. 1 – 1½ dl. Piskefløde, kog ind
Smages til med salt, peber og knuste fennikelfrø
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Entrecote med sauteret grøntsager,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Entrecote med sauteret grøntsager

Previous Post: « Kiwifrugt mousse (new Zealand)
Next Post: Cremet Kartoffel – Porre suppe med dukkah »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme