• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Skagen – fisk på kartoffelkompot og med beurre blanc

21. april 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

En fiskeret hvor jeg har valgt rødtunge, men brug din ynglings fisk,
al hvid fisk kan bruges. Retten er inspireret fra Ruths hotel i Skagen,
som er berømt for sine fiske – retter  
Vi gør kunsten efter – køkkenet kalder. 

Ingredienser:(3 – 4 pers)  
5 – 600 g rødtungefilét
400 g kartofler, nye
40 g smør
30 g olivenolie
Stilke af persille, kørvel og dild
Skal af ½ økologisk citron
Salt og peber
Beurre blanc:
20 g skalotteløg, fintsnittet
¾ dl. Hvidvin
½ dl. Hvidvinseddike
100 g smør, koldt skåret i tern
Pluk krydderurterne, skyl og tør dem og stil dem på køl  
Kog kartoflerne møre i saltet vand med et par sorte peberkorn

Og krydderurterne  
Lad dem ikke koge for hårdt, de skal blot simre  
Kom alle ingredienserne til beurre blancen, undtagen smørret  
I en gryde og reducer til en femtedel  
Når beurre blanc lagen er reduceret

Pisk, gerne med stavblenderen, det kolde smør i lagen, lidt ad gangen  
Så saucen emulgerer og får en cremet konsistens.  
Smag saucen til med salt og peber

Stil saucen til side og hold den lun  
Hæld vande fra kartoflerne, og fjern  Peberkorn og krydderurter  
Mas kartoflerne let, de skal ikke laves til mos, men  
Blot have et par tryk, lad skrællen sidde på  

Tilsæt smør og olivenolie i gryden med kartoflerne  
Riv citronskallen heri og vend det hel rundt  
Smag til med salt og peber  

Skær fisken ud i pæne ensartet stykker med samme tykkelse  
Det gøres ved at give fileterne et snit, ikke helt igennem fisken  
2/3 del inde på fisken fra hver ende

Buk så enderne ind under midterstykket, så fisken bliver lige tyk

Steg fisken på begge sider i lidt olie, på en moderat varm pande  
Krydr med lidt salt og hvid peber.    
Steges først på den ”pæne side”, ca. 4 – 5 min på hver side

Server fisken oven på kartoffelkompotten

Top med krydderurter og server beurre blancen til  
Tid til servering.

Dagens tallerken, Skagen-fisk på kartoffelkompot og med beurre blanc,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Skagen - fisk på kartoffelkompot og med beurre blanc

Previous Post: « Chefkokkens favorit
Next Post: Smågrise med kartofler og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme