I dag laver vi flæskeroulader og kalder dem lidt humoristiske for
”smågrise”. De er fyldt med svesker og æbler og er en god og hurtig
variation af den sædvanlige rullesteg.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers)
8 skiver magert svinekød, f.eks. bov
(jeg har brugt nakkekam uden svær)
Salt og peber
8 stk. svesker, stenfri
2 stk. æbler
2 – 3 spsk. Smør/olie
3 dl. Vand eller bouillon
½ dl. Piskefløde
Tynde skiver af kødet bankes let (imellem to stykker plastik,
en opskåret plastpose)
Krydres med salt og peber
Æblerne skrælles og kernehuses fjernes, og skæres i både
Lægges sammen med sveskerne på kødskiverne
Rul sammen om svesker/æbler og snøres.
Kødrullerne brunes på en varm pande/gryde i lidt smør/olie
lad de brunede ruller blive i gryden
Tilsæt vand eller bouillon og lad rullerne snurre unde låg i ca. 15 min.
Tag kødet op, fjern snorene og hold kødet varmt
Kog skyen ind
Tilsæt piskefløde, smag til med salt og peber evt. lidt tyttebærsyltetøj
Hæld saucen over kødet og server med kogte kartofler, salat og
tyttebærsyltetøj
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, ”Smågrise” med kartofler og tyttebærsyltetøj,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar