• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Smågrise med kartofler og salat

24. april 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag laver vi flæskeroulader og kalder dem lidt humoristiske for
”smågrise”.  De er fyldt med svesker og æbler og er en god og hurtig
variation af den sædvanlige rullesteg.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
8 skiver magert svinekød, f.eks. bov
(jeg har brugt nakkekam uden svær)
Salt og peber
8 stk. svesker, stenfri
2 stk. æbler
2 – 3 spsk. Smør/olie
3 dl. Vand eller bouillon
½ dl. Piskefløde
Tynde skiver af kødet bankes let (imellem to stykker plastik,
en opskåret plastpose)

Krydres med salt og peber  
Æblerne skrælles og kernehuses fjernes, og skæres i både  
Lægges sammen med sveskerne på kødskiverne  
Rul sammen om svesker/æbler og snøres.

Kødrullerne brunes på en varm pande/gryde i lidt smør/olie

lad de brunede ruller blive i gryden  
Tilsæt vand eller bouillon og lad rullerne snurre unde låg i ca. 15 min.  
Tag kødet op, fjern snorene og hold kødet varmt

Kog skyen ind  
Tilsæt piskefløde, smag til med salt og peber evt. lidt tyttebærsyltetøj
Hæld saucen over kødet og server med kogte kartofler, salat og
tyttebærsyltetøj  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, ”Smågrise” med kartofler og tyttebærsyltetøj,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Smågrise med kartofler og salat

Previous Post: « Skagen – fisk på kartoffelkompot og med beurre blanc
Next Post: Laks med Soyasauce og bacon / porrekartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme