• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Laks med Soyasauce og bacon / porrekartofler

27. april 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Laks er en af de mest værdsatte spisefisk. Det orange- til mørkerøde
kød er rig på omega 3 – fedtsyrer. Kødet kan spises råt, kogt, stegt og
røget. Indtil det 19. århundrede blev laks ikke betragtet som en
delikatesse, da den var rigelig og billig tilgængelig.  

Der findes beretninger om, at ansatte på gårde protesterede til
arbejdsgiveren over, at der alt for ofte blev serveret laks og at man
visse steder vedtog love, der regulerede andelen af laks i kosten.  

Siden starten af det 20. århundrede ændrede situationen sig, på
grund af overfiskning, vandforurening og opbygning af kanaler og
vandkraftværker, der gjorde det sværere eller forhindrede opgangen
til gydepladserne.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers)  
600 g kartofler
2 stk. porrer
2 spsk. Smør
½ dl. Piskefløde
75 g bacon, i små tern
1 spsk. Persille, frisk
1½ tsk. sennepspulver
½ dl. Mælk
Salt og peber, hvid
2 stk. laksesteak
Salt og peber
2 – 3 spsk. Olivenolie
1 stk. citron, saften af en kvart
2 spsk. Soyasauce
Pynt
Frisk dild

Start med at skrælle kartoflerne
Kog kartoflerne møre i usaltede vand ca. 20 min.

Rens porrerne og snittes i tynde ringe  
Smelt smørret i en gryde og tilsæt porrerne

Svitses i et par min. under omrøring  
Tilsæt fløde og læg låg på gryden  
Simrer ved svag varme i ca. 5 min.  
Smag til med salt og peber  
Vandet hældes fra kartoflerne og de moses

Bacon skæres i små tern

Ristes af på en meget varm pande

Tilsættes til porrer blandingen

Sennepspulver røres ud i mælk  
Blandes i mosen sammen med porrer/bacon blandingen  
Tilsæt hakket persille og smag til med salt og peber  
Smør et ildfast fad med lidt smør  
Hæld kartoffelmosen i fadet

Bag i ca. 45 min. ved 200 gr alm. Ovn  
Tages ud af ovnen og køler lidt af

Laksen krydres med salt og peber  
Steger i olivenolie på panden i ca. 3 – 4 min, ved moderat varme

På begge sider, er der skind på fisken, fjernes inden servering

Citronsaft og Soyasauce hældes over laksen  
Serveres straks pyntet med dild kviste.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Laks med Soyasauce og bacon/porrekartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Laks med Soyasauce og bacon/porrekartofler

Previous Post: « Smågrise med kartofler og salat
Next Post: Karbonader med svampefyld »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme