• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Schweizerschnitzel

5. juni 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Eller som den også bliver kaldt Filet de veau Cordon Bleu  
Fremstilles i flere udgaver som med kalvekød, kylling og oksekød.  
Det gennemgående træk er skinke og osten Emmentaler
eller Gruyere som er en Schweizisk ost  

Vi går i køkkenet.

Ingredienser:(2 pers)  
2 stk. schnitzel af kalveinderlår ca. 200 g
100 g emmentaler eller gruyere
2 – 4 skiver kogt skinke
1 stk. æg
1 spsk. Vand
½ dl. Mel
½ dl. Rasp
Salt og peber
2 spsk. Smør/olie til stegning
Læg schnitzlerne i mellem to stykker plastik

Bank dem lidt tyndere  
Skær osten i 4 skiver  
Læg 2 skiver ost på den ene schnitzel så det dækker kødet

Læg 2 skiver skinke over osten

Dæk skinkeskiverne med resten af osten

Læg den anden schnitzel øverst

Krydr schnitzlen med salt og peber

Vend den først i melet, dyp den i det samme piskede æg og vand

Vend den til sidst i raspen

Klap den let over det hele, så panaden hænger ved

Steg schnitzlen i smørret/olien 6 – 8 min. på hver side

Over temmelig svag varme  
Paneringen gør, at schnitzlen hurtigt får farve  
Læg schnitzlen på et skærebræt  
Skær den i skiver  
Server med stegesmørret, bagt kartofler og en sprød icebergsalat.

Klar til servering.

Dagens tallerken, Schweizerschnitzel med bagt kartoffel og grøn salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Schweizerschnitzel med bagt kartoffel og salat

Previous Post: « Krydret Burgerbøffer
Next Post: Skaftkoteletter med spinat og båndpasta »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme