En burgerbøf skal ikke være en tør og halvkedelig hakkebøf,
lavet af en pakke oksekød stegt på panden med lidt
salt og peber på toppen.
Hemmeligheden bag en god burgerbøf ligger i de mange
krydderier, som fremhæver smagen og gør hele oplevelsen
til en fornøjelse af smagsoplevelser.
Der ingen regler for, hvilke krydderier du kan tilføje for at peppe
farsen op, brug dem som du syntes om og smag dig frem.
Lav lidt rigeligt, og frys dem ned, men brug så kun tørrede
eller flydende krydderier, så jordbakterier undgås.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 stk.)
750g oksefars
Salt og peber
1½ tsk. dijonsennep
2 stk. æggeblommer
2 spsk. Ketchup
1 spsk. Sød chilisauce
1 spsk. Løgpulver
1 spsk. Worcestershire sauce
1 spsk. smør
Lidt havregryn hvis der kommer for meget væde
Rør farsen sammen med alle ingredienserne
Rør farsen så den bliver ensartet
Form farsen til bøffer, nemmest i en bøfformerer ca. 180g pr. bøf
Bank bøffen ud af bøfformeren
Steg dem på panden ca. 2 min på hver side,
ved moderat varme i smør
Vend bøffen og steg på den anden side
Klar til at blive lagt i burgerbollen. Har man lige lyst til et spejlæg,
så kunne man lige lave det
Spejlæg til toppen af bøffen, og nu i burgerbollen
Dagens burger, Krydret burger med spejlæg og brun sovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar